Rusia - Drapel

Poziția Federației Ruse față de summitul „Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord”

96
(reînnoit 17:05 28.02.2019)
MAE de la Moscova și-a făcut publică poziția față de summitul SUA – Coreea de Nord de la Hanoi, Vietnam.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a apreciat pozitiv disponibilitatea președintelui SUA, Donald Trump, și a președintelui Consiliului de Stat al Coreei de Nord, Kim Jong-un, pentru continuarea dialogului americano-nord-coreean, potrivit unui comunicat al diplomației ruse.

Moscova este convinsă că această disponibilitate trebuie să fie fortificat de niște acțiuni practice reciproce și să se dezvolte în baza unor abordări de compromis, punând accent pe cultivarea unei atmosfere de încredere.

“Evident, acest proces de soluționare a întregului complex de probleme ale peninsulei Coreene, inclusiv cea nucleară, necesită timp și maximă răbdare din partea tuturor participanților”, se mai arată în nota MAE.

În același timp, Moscova consideră extrem de importantă păstrarea unei dinamici pozitive a proceselor politico-diplomatice în subregiune, în spiritul inițiativelor ruso-chineze.

“În acest context, confirmăm că Rusia rămâne concentrată pe consolidarea interacțiunilor multilaterale în interesele reglementării atotcuprinzătoare a situației din peninsula Coreeană”, mai notează Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei în comunicat.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

96
Tagurile:
summit, pozitie, Coreea de Nord, SUA, Rusia
Tematic
Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord
Donald Trump: Kim Jong Un mi-a promis să nu mai efectueze teste nucleare


Загрузка...