Venezuela

Declarație: Uniunea Europeană se opune oricărei intervenții militare în Venezuela

194
(reînnoit 16:31 25.02.2019)
Uniunea Europeană se opune oricărei intervenții militare în Venezuela sau unei soluționări a crizei din această țară prin utilizarea forței, a declarat reprezentantul diplomației europene, Maya Kocijancic.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. UE consideră necesară evitarea scenariului unei intervenții militare în Venezuela, se pronunță pentru o soluționare pașnică a crizei, fără utilizarea forței, a declarat luni purtătorul de cuvânt al diplomației europene, Maya Kocijancic.

“Reconfirmăm poziția anunțată anterior despre necesitatea unei soluționări pașnice a crizei din țară, care nu presupune utilizarea forței. Poziția noastră constă în evitarea oricărei intervenții militare”, a declarat luni în cadrul unui briefing la sediul Comisiei Europene purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună.

Potrivit ei, UE își continuă activitatea în cadrul unui grup international de contact cu scopul creării unor condiții pentru soluționarea crizei pe căi politice, inclusiv în perspectiva organizării unor noi alegeri, precum și pentru soluționarea problemelor umanitare.

Ea a mai anunțat că, pe 28 februarie, la Bruxelles va avea loc o ședință pentru pregătirea următoarei reuniuni ministeriale a grupului de contact, data căreia urmează să fie stabilită în viitorul apropiat.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

194
Tagurile:
opunere, militara, interventie, Uniunea Europeana, Venezuela
Tematic
Zaharova a comentat amenințările lui Bolton privind situația din Venezuela
Venezuela: Opoziția să treacă peste cadavrele noastre pentru a instala guvernul-marionetă


Загрузка...