Juan Guaido

Guaido a fost racolat de serviciile SUA acum 10 ani - ambasadorul Venezuelei

139
(reînnoit 18:24 12.02.2019)
Liderul opoziției din Venezuela, care s-a autoproclamat președinte al Venezuelei, a fost racolat de serviciile americane acum 10 ani, afirmă ambasadorul Venezuelei la Moscova.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Ambasadorul Venezuelei în Rusia, Carlos Rafael Faria Tortosa, a declarat că președintele Adunării Naționale, Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte al țării, a fost racolat de serviciile secrete ale SUA acum 10 ani.

”Guaido a fost racolat, potrivit informațiilor pe care le deținem, acum 10 ani. A fost trimis în Serbia pentru a fi instruit”, a declarat diplomatul.

Tortosa a mai adăugat că ”această marionetă se află acolo pentru ca SUA să poată sta în spatele lui și să vorbească”.

Pe 23 ianuarie, președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut drept președinte pe Guaido și i-au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

139
Tagurile:
SUA, racolare, Venezuela
Tematic
Rusia: Amestecul militar al SUA în Venezuela - Scenariu grav și consecințe catastrofale
Erdogan - Critică dură în adresa SUA şi UE pentru amestecul „imperialist” în Venezuela


Загрузка...