Флаги Косово, США и Албании

Tensiuni între SUA și Kosovo: Washingtonul amenință Priștina cu sancțiuni

123
(reînnoit 19:56 31.01.2019)
SUA amenință oficialitățile de la Priștina cu impunerea unor sancțiuni împotriva Kosovo, în cazul în care acestea nu vor renunța la taxe vamale de 100% la mărfurile din Serbia și nu vor relua dialogul cu Belgradul.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Ambasadorul Statelor Unite la Priștina, Philip Kosnett, a părăsit demonstrativ întrevederea cu liderii autoproclamatei republici Kosovo, anunță postul de televiziune RTK2 cu referință la propriile surse.

Motivul unei astfel de acțiuni a fost refuzul premierului kosovar, Ramush Haradinaj, de a renunța la taxele de 100% pentru mărfurile din Serbia și refuzul de a purta orice dialog cu Belgradul pentru reglementarea situației din regiune, în pofida tuturor insistențelor SUA.

Potrivit sursei citate, discutând aceste subiecte, Kosnett a declarat că “există două variante – anularea taxelor, așa cum cer SUA, sau introducerea de către americani a sancțiunilor împotriva Kosovo, ceea ce va presupune înrăutățirea relațiilor” dintre Priștina și Washington.

În ultima perioadă, autoproclamata republică Kosovo a întreprins un șir de acțiuni provocatoare împotriva Serbiei, în special prin decizia de înființare a unei armate naționale și de impunere a taxelor vamale de 100% pentru mărfurile din Serbia.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

123
Tagurile:
taxe vamale, sanctiuni, Washington, Kosovo
Tematic
Politolog: O armată în Kosovo înseamnă o amenințare pentru securitatea europeană


Загрузка...