Brexit

Brexit: Parlamentul European ar putea nu aprobe un acord de ieșire a UK din UE

157
(reînnoit 10:03 25.01.2019)
Parlamentul European nu va aproba un acord de ieșirea Marii Britanii din UE în cazul în care acesta nu va da asigurări că între Irlanda și Irlanda de Nord nu va apărea o frontieră „dură”.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Grupul coordonator pentru problemele Brexit din cadrul Parlamentului European (PE) a declarat joi că PE nu va aproba un acord de ieșire a Marii Britanii din UE, dacă acesta nu va prevedea un mecanism asiguratoriu care va permite evitarea apariției unei frontiere între Irlanda și Irlanda de Nord după „divorț”.

Grupul coordonator din EP, responsabil pentru Brexit, care este condus de Guy Verhofstadt, s-a reunit joi într-o ședință în cadrul căruia a evaluat ultimele evenimente din Marea Britanie legate de acordul pentru ieșirea din comunitatea europeană.

“Grupul a subliniat că, după respingerea Acordului în Camera Comunelor și declarației politice de ieșire din UE, guvernul Marii Britaniei trebuie să lucreze împreună cu toate partidele politice din Cameră pentru a depăși starea de impas. Acesta așteaptă ca partea britanică să revină cât mai rapid cu niște propuneri pozitive și viabile în ceea ce privește acțiunile următoare”, se spune în declarație.

Grupul a confirmat că „acordul de ieșire este unul echitabil și nu poate fi revizuit”.

“Acest lucru vizează în special mecanismul „Backstop”, pentru că el garantează că nu va fi stabilită o frontieră dură pe insula Irlanda în condițiile păstrării unei piețe comune. Iată de ce grupul coordonator insistă asupra faptului că, fără o astfel de variantă, Parlamentul European nu va aproba acordul de ieșire din UE”, se spune în comunicat.

157
Tagurile:
acord, aprobare, Brexit, Parlamentul European, Marea Britanie
Tematic
Brexit: Aplicaţie pentru europenii care vor reşedinţă permanentă în Marea Britanie
Brexit: Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, nu a prezentat noul plan pentru Brexit


Загрузка...