Mihai Eminescu

O nouă aplicaţie pe smartphone „Mihai Eminescu, întreaga operă”

129
(reînnoit 18:35 14.01.2019)
Astăzi, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, Academia Română va lansa, la Ateneul Român, aplicaţia dedicată marelui poet.

BUCUREŞTI, 15 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară din care fac parte cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice ale Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură, precum şi tineri informaticieni. Totul s-a realizat cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

La momentul de faţă, în România, peste jumătate dintre locuitori folosesc terminale telefonice inteligente. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt tineri.

Aplicaţia "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele cu sisteme de operare Android şi iOS are ca scop apropierea tineretului de cultură prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. În acelaşi timp, opera este utilă şi persoanelor de specialitate, punând la dispoziţia acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, informează dcnews.ro. 

Această aplicaţie reprezintă a doua mare relansare a Operei marelui poet după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română.

Ideea şi punerea sa în aplicare, desigur, reprezintă un bun mod prin care tinerii pot lua contact cu marile opere ale mai multor poeți, în situaţia de faţă, cu cele a lui Mihai Eminescu.

129
Tagurile:
smartphone, Aplicatie, Mihai Eminescu, Romania
Tematic
Imagini de acum un secol: Prima creație cinematografică despre Eminescu
Iată care era mâncarea preferată a lui Mihai Eminescu


Загрузка...