Kiril Vîșinski

Instanța a respins recursul apărării lui Vîșinski

57
(reînnoit 16:48 14.01.2019)
Pe data de 17 ianuarie, instanța va decide în privința măsurii preventive pentru Kiril Vîșinski, directorul portalului RIA Novosti Ucraina.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Curtea de Apel din Herson a respins recursul apărării directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, cu privire la prelungirea arestului acestuia, a comunicat Andrei Domanski, avocatul jurnalistului.

Anterior, instanța de judecată din Herson a prelungit arestul lui Vîșinski până la 27 ianuarie. Jurnalistul este închis în izolatorul de anchetă din Herson.

Apărarea a cerut pentru Vîșinski o altă măsură preventivă, care să nu fie legată de arest. În afară de aceasta, avocatul Domanski a expediat o scrisoare cu rugămintea de a i se permite să-l ia pe Vîșinski pe cauțiune personală.

Totodată, se știe deja că instanța a stabilit pentru data de 17 ianuarie examinarea chestiunii privind măsurile preventive.

Vîșinski a fost arestat la Kiev pe 15 mai 2018. Jurnalistului i s-a spus că este suspectat de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de Patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de acest articol este 15 ani de închisoare.

57
Tagurile:
Kiril Vîșinski, respins, recurs, instanta
Tematic
MAE al Rusiei: Occidentul nu a dat dovadă de umanism în cazul lui Vîșinski


Загрузка...