Donald Trump

Americanii îl acuză pe Trump de shutdown

42
(reînnoit 19:11 13.01.2019)
Majoritatea americanilor consideră că Donald Trump și republicanii sunt vinovați de suspendarea activității guvernului federal (shutdown).

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Conform datelor unui studiu efectuat de Washington Post și televiziunea ABC News, care nu se asociază nici cu presa pro-republicană, nici cu cea democrată, arată că cea mai mare parte a americanilor consideră că de suspendarea activității guvernului SUA este responsabil președintele, Donald Trump, și reprezentanții Partidului Republican din Congres.

Vladimir Putin și Donald Trump
© Sputnik / Алексей Никольский

Potrivit sondajului, 53 la sută dintre cei intervievați îl acuză pe Trump și republicani pentru shutdown, în timp ce 29 la sută consideră că de vină sunt democrații. Alte 13 la sută sunt de părere că ambele partide sunt de vină în egală măsură.

Potrivit studiului, la ora actuală construcția zidului la frontiera Mexic este susținut de 42 la sută dintre americani, în timp ce împotrivă se pronunță 54 la sută. De asemenea, studiul arată că majoritatea americanilor nu susțin regimul de situație excepțională pentru construcția zidului, inițiativă susținută doar de 31 la sută dintre respondenți.

Studiul a fost realizat între 8 și 11 ianuarie, pe un eșantion de 788 de persoane, cetățeni americani. Marja de eroare constituie 4,5 puncte procentuale.

42


Загрузка...