Infarct - Imagine Simbol

Nou studiu: Riscul de infarct creşte în timpul sărbătorilor de iarnă

172
(reînnoit 12:31 26.12.2018)
Excesul de alcool și de mâncare de Anul Nou are consecințe asupra sănătății. Cercetătorii suedezi au confirmat concluziile la care au ajuns predecesorii lor, după 15 ani în care au analizat pacienți cu boli de inimă.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. De Anul Nou, oamenii fac adesea abuz de alimente și alcool, ceea ce favorizează infarcturile, potrivit unui studiu suedez publicat de British Medical Journal.

Alimentele bogate în grăsimi şi cele foarte dulci, însoțite de șampanie și vin, ne delectează de sărbători, dar prezintă riscuri pentru sănătate. Riscul de infarct miocardic creşte cu 37 la sută, potrivit studiului.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat timp de 15 ani cazurile a peste 200 de mii de persoane, în special care au suferit de infarct şi au fost spitalizate. Noua cercetare a confirmat rezultatele studiilor anterioare.

Persoanele în vârstă de 75 ani și peste acest prag de vârstă prezintă un risc mai mare, mai ales dacă suferă de diabet sau de boli de inimă.

În general, riscul de infarct creşte cu 15 la sută în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

Pe 1 ianuarie, probabilitatea decesului de un atac de cord crește chiar cu 20 la sută. Deși cauzele exacte ale acestei creșteri semnificative a riscului nu au fost încă stabilite, mulţi cercetători consideră că excesul de alimente și alcool au un rol important în creşterea acestui risc.

172
Tagurile:
sarbatori, infarct, riscuri, studiu, Lume
Tematic
Studiu: Cercetătorii au descoperit care este cea mai veche profesie de pe Pământ
Studiu: cum poate fi “întinerit” creierul


Загрузка...