Aeroport, foto de arhivă

Avertismentul Londrei: Teroriștii se pregătesc doboare avioane în Europa

265
(reînnoit 11:52 24.12.2018)
Potrivit oficialului britanic, Al-Qaida dezvoltă tehnologii menite să doboare avioane.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Secretarul de stat britanic însărcinat cu Securitatea şi infracţionalitatea economică, Ben Wallace, a avertizat că gruparea teroristă Al-Qaida intenționează să comită atacuri vizând avioane de linie în Europa, informează digi24.ro.

Într-un interviu acordat pentru The Sunday Times, Wallace afirmă că Al-Qaida, care se află în spatele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 în SUA, ”continuă să vrea să comită atacuri în aviaţie” şi dezvoltă tehnologie menită să doboare avioane.

El menționează în interviu că ”ameninţarea aviaţiei este reală”: Al-Qaida ”s-a reorganizat. Ei fac eforturi în vederea tot mai multor comploturi vizând Europa şi s-au familiarizat cu noi metode”.

Ascensiunea Statului Islamic (SI) a eclipsat ameninţarea reprezentată de Al-Qaida în ultima perioadă, mai ales după ce cel mai important lider al organizaţiei, Osama ben Laden, a fost ucis de forţele americane în Pakistan, în 2011.

Ghouta orientale, Syrie
© Sputnik / Mikhail Alaeddin

Însă Wallace apreciază că pericolul pe care Al-Qaida îl reprezintă nu a scăzut niciodată.

”Al-Qaida a stat liniştită la colţ şi a încercat să stabilească cum va arăta secolul al XXI-lea, în timp ce SI devenea cea mai recentă bandă teroristă”, a declarat el. ”Însă ei nu au dispărut”.

Wallace a făcut aceste declaraţii în contextul haosului de pe Aeroportul Gatwick, în Marea Britanie, în care survolarea unor drone a condus la anularea a zeci de zboruri.

265
Tagurile:
Al-qaida, avioane, teroristi, Londra
Tematic
Erdogan, despre ISIS: Gruparea teroristă a fost creată pentru a speria lumea


Загрузка...