Nord Stream 2

Parlamentul European cedează în fața SUA și condamnă Nord Stream 2

119
(reînnoit 13:07 13.12.2018)
După ce Camera Inferioară a Congresului american a adoptat o rezoluție care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție prin care se solicită anularea construcției gazoductului. Potrivit deputatului rus Anton Morozov, instituția "a cedat în mod clar presiunii din partea Statelor Unite".

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Parlamentul a adoptat, cu 433 de voturi pentru, 105 împotrivă și 30 de abțineri, o rezoluție care constată ultimele evoluții legate de Acordul de Asociere UE-Ucraina, intrat în vigoare în 2017, condamnând construcția conductei de gaze Nord Stream 2.

"Deputații europeni salută cooperarea excelentă a Ucrainei în sectorul energetic și realizările sale în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile. (...) Deoarece țara joacă un rol crucial pentru Europa în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, deputații europeni condamnă, de asemenea, construcția conductei de gaz Nord Stream 2, numind-o "proiect politic care reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității energetice europene", se menționează în document.

Rezoluția Parlamentului European prin care se solicită abandonarea proiectului Nord Stream 2 indică faptul că organizația a cedat presiunii din partea Statelor Unite, a declarat membrul comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Federației Ruse, Anton Morozov.

"Parlamentul European a cedat în mod clar presiunii din partea Statelor Unite, care sunt interesate de piața europeană a gazelor și va încerca să înlocuiască livrările rusești de gaze naturale cu ale lor", a declarat parlamentarul pentru Sputnik.

Oficialul a subliniat, de asemenea, că Nord Stream 2 nu înseamnă refuzul de a urma traseul tradițional pe teritoriul ucrainean, atâta timp cât partea ucraineană garantează securitatea aprovizionării spre Europa.

Camera inferioară a Congresului american a votat în unanimitate miercuri, 12 decembrie, rezoluția care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2. Oficialii americani au cerut, de asemenea, țărilor europene să renunțe la construcția acestuia, notează Sputnik France.

119
Tagurile:
condamna, rezolutie, Parlamentul Eurpean, Nord Stream 2
Tematic
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia
Declarație: Atitudinea Germaniei față de proiectul „Nord Stream-2” rămâne neschimbată


Загрузка...