Soldați ucraineni la o bază militară de la Kiev. Imagine de arhivă

Ucraina: Petro Poroșenko a semnat decretul de instituire a stării de război

370
(reînnoit 12:30 28.11.2018)
Poroșenko a semnat astăzi decretul de instituire a stării de război în zece regiuni ale Ucrainei.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat decretul de instituire a stării de război în mai multe regiuni ale țării, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev, Svyatoslav Țegolko.

Această decizie vizează zece regiuni, în special Lugansk și Donețk, dar și apele interioare ale bazinului Azov-Kerci. Legea marțială va fi introdusă pentru o perioadă de 30 de zile.

Vama ucraineană
© Sputnik / Павел Паламарчук

Reamintim că duminică, trei nave ale flotei maritime militare a Ucrainei, Berdyansk, Nikopol și Yany Kapu, au traversat frontiera de stat a Rusiei, încălcând articolele 19 și 21 ale convenției ONU cu privire la dreptul maritime.

Navele au fost reținute, fiind intentat un dosar penal pentru violarea frontierei de stat.

În contextul acestui incident, Rada Supremă de la Kiev a aprobat decretul lui Poroșenko de instituire a stării de război. În același timp, liderul ucrainean a asigurat că acest pas nu va amenința organizarea alegerilor prezidențiale. Oficial, campania electorală urmează să înceapă la sfârșitul lunii decembrie. Deocamdată, Poroșenko nu și-a anunțat intenția de a participa în alegeri.

370
Tagurile:
stare de razboi, decret, presedinte, Ucraina
Tematic
Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci
Lavrov, despre incidentul cu navele ucrainene din Kerci: Nu este nevoie de mediatori


Загрузка...