Pisică - Imagine Simbol

Imagini incredibile: Vezi ce a încercat facă o pisică cu un pește - Video

230
(reînnoit 11:23 26.11.2018)
Videoul postat pe Twitter a devenit viral foarte repede.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Sunt foarte hazlii eforturile unei pisici care vede în fața ei un pește extrem de apetisant, dar nu poate pune gheara pe el, deoarece acesta este în interiorul stratului de gheață.

Dar și mai amuzantă este frustrarea micului prădalnic.

Pare că, la un moment dat, ghinionistul dă din lăbuță a lehamite. 

​Autorul imaginilor, Paul Bronks, spune că ele au fost luate în provincia chineză Liaoning.

Foarte repede videoul a acumulat 50 de mii de like-uri și 20 mii de repostări.

230
Tagurile:
video, peste, pisica, Lume
Tematic
Salvare spectaculoasă: În regiunea Baikal un câine a fost scăpat din încleștarea gheții
O pisică a devenit cunoscută după ce a salvat viața unui bebeluș de nouă luni - Video
Alcoolism

Inițiativă în Rusia: ridicarea vârstei de procurare a alcoolului de la 18 la 21

54
(reînnoit 16:00 26.05.2020)
În Federația Rusă ar putea fi ridicată vârsta de la care este permisă procurarea alcoolului: de la 18 la 21 de ani.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Comunitatea narcologilor din Rusia susține deplin inițiativa de ridicarea a vârstei minime pentru dreptul de a procura alcool în Rusia, de la 18 la 21 de ani, a declarat psihiatrul-narcolog al Ministerului Sănătății, Evgheni Briun.

Mai devreme, prim vicepreședintele comisiei sociale a camerei superioare a parlamentului rus, Valeri Reazanski, a informat RIA Novosti despre inițiativa Consiliului Federației de a recomanda cabinetului miniștri de a majora vârsta pentru dreptul de a procura alcool de la 18 la 21 de ani.

“Comunitatea narcologiсă susține deplin majorarea vârstei și restricționarea accesului copiilor la alcool”, a spus Briun în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Agenția Internațională de Presă “Rossiya Segodnya”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
limita de varsta, varsta, alcool, Rusia, initiativa


Загрузка...
Bill Gates

Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates

79
(reînnoit 15:22 26.05.2020)
Compania americană Novavax începe testările umane pe voluntari din Australia pentru un vaccin Covid-19 după ce a primit 388 de milioane de dolari de la Bill Gates.

BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Novavax testează noul vaccin anticoronavirus pe subiecți umani pentru prima oară, lansând proba clinia din faza întâi cu un grant uriaș de la o agenție fondată de Bill Gates, stârnind astfel o furtună de preocupări în mediul online, arată RT.

Compania farmaceutică bazată în Maryland și-a început testările prin care circa 130 de australieni vor fi inoculați, sperând să aibă rezultate în iulie și să treacă la faza a doua.

”Administrarea vaccinului nostru la primii participanți ai acestei probe clinice este o realizare semnificativă, ducându-ne cu un pas mai aproape înspre a împlini nevoia fundamentală pentru un vaccin în lupta împotriva pandemiei globale de Covid-19”, a spus Stanley Erck, președinte și CEO Novavax, într-o declarație de luni noaptea.

Așteptăm să împărtășim rezultatele clinice în iulie și, dacă sunt promițtoare, să inițiem rapid faza a doua a testării, a adăugat acesta.

Noua inițiativă a plecat cu o investiție masivă de 388 de dolari americani din partea Coaliției pentru pregătirea contra Epidemiilor și Inovație, o fundație de sănătate publică înființată de miliardarul Billl Gates.

Prin investirea unei averi într-un număr de inițiative similare peste ani – în principal prin propria sa Fundație Bill & Melinda Gates – mogulul Microsoft a atras suspiciuni puternice și dubii din partea celor înclinați către conspirații, care au lansat ideea că Gates este dedicat unei agende de ”depopulare” care să scape planeta de consumatorii ei inutili. Știrile despre conexiunile lui Gates cu testările Novavax au sunat semnalul de alarmă pentru unii internauți, mulți avertizând că proiectul nu trebuie creditat cu încredere și cerându-i lui Gates să fie el însuși cobai pentru acest vaccin făcut în grabă.

Novavax nu este prima firmă americană de biotehnologie care a lansat teste clinice pentru un vaccin contra coronavirus, totuși, în cazul firmei Moderna din Massachusetts începându-și testările umane în martie și raportând rezultate pozitive, căutătorii de pe internet au încă de descoperit dacă există ”legături primejdioase”.

Cel puțin alte cinci vaccinuri sunt în lucru în alte zone, incluzând trei în China, unul în Marea Britanie și unul în Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
testare, vaccin, Bill Gates
Tematic
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului
China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia


Загрузка...
Troleibuzul Victoriei

Nu este propagandă, ci istorie: În CMC a fost apărat proiectul „Troleibuzul Victoriei”

19
Consilierii municipali din mai multe fracțiuni au apărat proiectul „Troleibuzului Victoriei”, pe care liberalii doresc să îl interzică. Aleșii PL au fost îndemnați să respecte istoria.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Marți, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Muncipal Chișinău a fost inclusă inițiativa fracțiunii PL despre interzicerea plasării publicității electorale sau care conține „elemente de propagandă sovietică” pe unitățile de transport în comun din Capitală. 

Acest proiect a fost elaborat de PL împotriva acțiunii „Troleibuzul Victoriei”, lansate de agenția de presă și radio Sputnik Moldova cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.  

Consilierul fracțiunii liberalilor Ion Cebanu a și declarat la ședința CMC că proiectul pe care îl prezintă este „o reacție la o inițiativă a unui mijloc de informare în masă”. 

„Primăria municipiului Chișinău nu poate și nu trebuie să fie parte a acestui gen de propagandă în raport cu populația, folosind patrimoniul municipal, mai ales în condițiile în care la nivel mondial Sputnik este cunoscut drept agenție „folosită frecvent de Rusia în campania de influențare a opiniei publice internaționale” - se menționează în nota informativă a proiectului liberalilor. 

Istoria nu poate fi rescrisă

Vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor Alexandr Odințov a menționat că cea de-a 75-a aniversare a Victoriei este marcată nu doar în fostele republici sovietice, ci în toate țările Europei. 

„Pe acel troleibuz despre care vorbiți este scris „75 de ani de la Victoria împotriva fascismului. Vreau să reamintesc că în anul 1944 Regele Mihai a semnat capitularea armatei române și trecerea de partea Armatei Roșii. Prin acest proiect, recunoașteți că sunteți fasciști, stimați liberali în ghilimele. Nu trebuie să divizați societatea... Trebuie pur și simplu să vă fie rușine”, a menționat Odințov. 

Colegul lui de fracțiune Victor Poleakov a precizat la rândul său că acest proiect „nu este propagandă, ci istorie”. „De aceea, vom vota împotriva inițiativei liberalilor”, a spus consilierul fracțiunii PSRM. 

Împotriva proiectului liberalilor s-au pronunțat și comuniștii. Consilierul Nicolai Rusol a atras atenția că inițiativa PL este îndreptată spre divizarea societății.

„Pentru mine ca nepot - bunicul meu Serghei Rusol a eliberat Europa, la fel ca cel de-al doilea bunic de-al meu Stepan Eroțkii, care a ajuns până la Berlin - acest proiect și domnii care îl susțin îmi provoacă durere. PCRM este împotriva unor asemenea proiecte. 75 de ani de la Marea Victorie noi îi marcăm cu toată Moldova. De aceea inițiativa (de interzicere a publicității) este o rușine”, a declarat Rusol. 

Și membrii fracțiunii „ȘOR” s-au pronunțat împotriva propunerii liberalilor. 

„Pentru mine panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri ale Victoriei - sunt simboluri sfinte, la fel ca și pentru majoritatea locuitorilor Republicii Moldova. De aceea, Partidul „ȘOR” nu va susține acest proiect, pentru că el contravine principiilor și ideilor acelor oameni, care cinstesc și respectă Marea Victorie”, a declarat consilierul Serghei Burgudji. 

Colegul lui Valerii Climenco la fel a apărat acțiunea „Troleibuzul Victoriei” și a remarcat rolul Armatei Roșii în Victoria împotriva fascismului. 

„Istoria nu poate fi rescrisă. Și să minți nu se poate”, a spus Climenco. 

Examinarea inițiativei a fost amânată

Unii consilieri, în special de la PAS și PPDA, au părăsit sala de ședințe. Ce-i drept, peste un timp au revenit, însă doar ca să voteze pentru amânarea examinării proiectului pentru următoarea ședință a CMC. 

Troleibuzul Victoriei

Agenția de presă și radio Sputnik Moldova a lansat proiectul „Troleibuzul Victoriei” cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Ideea a fost implementată cu sprijinul Comitetului Național Coordonator „Victoria” și al Primăriei Chișinău. 

Locuitorii Capitalei au salutat acțiunea, exprimându-și astfel respectul pentru Ziua Victoriei. 

„Troleibuzul Victoriei” circulă și pe străzile orașului Bălți - cel de-al doilea oraș după numărul populației din Moldova. 

„Troleibuzul Victoriei” va circula prin orașele Chișinău și Bălți până la sfârșitul verii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Victorie, Troleibuz, CMC, istorie
Tematic
”Troleibuzul Victoriei” va ieși pe străzile orașului Bălți


Загрузка...