Avigdor Liberman

Israel: Ministrul Apărării, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia

84
(reînnoit 14:04 14.11.2018)
Ministrul Apărării Israelului, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia din cauza dezacordului cu decizia Cabinetului de Miniștri de încetare a acțiunile militare în Fâșia Gaza.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Ministrul Apărării Israelului, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia din cauza dezacordului cu încetarea acțiunilor militare împotriva insurgenților palestinieni din Fâșia Gaza.

Plecarea liderului partidului Casa Noastră Israelul din fruntea Ministerului Apărării nu-l lipsește pe prim-ministrul țării, Beniamin Netaniaju, de susținerea majorității parlamentare, însă reduce din ponderea coaliției de dreapta până la 61 de mandate din cele 120, sporind șansele unor alegeri anticipate.

"Sunt aici pentru a-mi anunța demisia din funcția de ministru al Apărării", a declarat Liberman în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior acesta a evitat să pună în aplicare decizia Guvernului de încetare a acțiunilor militare în Fâșia Gaza după câteva zile de schimburi de focuri cu insurgenții palestinieni, care au acceptat un armistițiu, respectându-l începând cu ziua de ieri.

Politicianul a declarat că informațiile potrivit cărora ar fi votat în favoarea acestei decizii reprezintă un fake news și a îndemnat din nou la aplicarea unor lovituri dure asupra enclavei controlate de HAMAS.

Liberman ocupă postul de ministru al Apărării din anul 2016, la un an de la alegerile parlamentare. În două guverne precedente, conduse de Netaniahu, acesta a deținut portofoliul ministrului Afacerilor Externe.

84
Tagurile:
Avigdor Liberman, demisie, ministru, Israel
Tematic
Moldovenii vor putea munci oficial în Israel
Important: Pentru doritorii de a pleca pe calea aerului din Moldova în Israel


Загрузка...