Putin și Merkel - Imagine Simbol

Angela Merkel admite Uniunea Europeană nu poate fără gazele rusești

86
(reînnoit 11:13 14.11.2018)
Culmea: Statul le oferă studii și burse, iar ei folosesc aptitudinile obținute la facultate în scopuri criminale

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, a recunoscut că Europa nu ar putea să elimine cărbunele ca sursă de energie fără a cumpăra gaze rusești, în timpul discursului său în Parlamentul European.

„Europa nu poate fi complet independentă de gazul rusesc, dar își poate diversifica sursele [...] Nu putem exclude Rusia din surse de gaze”, a spus Cancelarul german.

În acest context, Merkel a anunțat pentru prima dată planurile pentru construirea proiectului în valoare de 576 de milioane de dolari în octombrie 2018, adresându-se membrilor parlamentului țării.

Anterior, președintele american Donald Trump a criticat UE pentru că procură gaze naturale rusești și pentru susținerea proiectului de gazoduct Nord Stream 2.

El a sugerat că Europa ar putea să diminueze cantitatea de gaz procurată de la ruși și să o înlocuiască cu gaz natural lichefiat produs în SUA (GNL). Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a răspuns că Europa va fi pregătită să cumpere GNL american doar atunci când prețul va deveni competitiv.

86
Tagurile:
gaze, cancelarul german, declaratie, Merkel, Rusia, Germania
Tematic
Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia


Загрузка...