Oumuamua

Mister: După „Cometa morții”, fie oare asta o sondă de origine extraterestră - Video

182
(reînnoit 11:39 13.11.2018)
Un alt corp ceresc misterios, de această dată - în formă de torpilă sau rachetă, este pe cale să traverseze Sistemul Solar.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Pe 11 noiembrie i-am spus „adio” asteroidului „2015 TB145”, care, impresionându-ne cu aspectul său de craniu uman, începe a se îndepărta de planeta noastră.

Acum astrofizicienii ne propun să fim atenți la venirea altui „rătăcitor interstelar”. Anume - la asteroidul Oumuamua.

Descoperit în 2017, acesta se distinge printr-o siluetă alungită, simetrie axială, ceea ce i-a determinat pe doi cercetători de la Harvard să presupună că spre noi se îndreaptă nu o bucată de rocă, ci creația unui intelect diferit de al nostru și produsul unei tehnologii străine.

„Oumuamua ar putea fi o sondă absolut operațională expediată spre Pământ de o civilizație extraterestră”, scriu cercetătorii în articolul publicat pe 12 noiembrie în revista Astrophysical Journal Letters.

Un argument în plus ar fi că asteroidul se mișcă cu o rapiditate mai puțin obișnuită pentru entitățile spațiale similare.

Ipoteza „xeno-tehnogenezei” are și destui adversari. Ei subliniază, în particular, că Oumuamua nu emite nici un semnal în spațiu.

„Mi-ar plăcea mult să existe o probă imbatabilă în favoarea existenței unei vieți extraterestre, dar acum nu este cazul”, spune Alan Fitzsimmons de la Queen's University, Belfast.

182
Tagurile:
video, origine extraterestra, mister, cosmos
Tematic
China își propune să devină lider în cosmos și în domeniul științei
Trump vrea să ajungă în cosmos. În SUA va vi înființat un nou tip de trupe


Загрузка...