Donald Trump - Imagine Simbol

Donald Trump: Alegerile pentru Congres reprezintă un succes extraordinar

55
(reînnoit 16:44 07.11.2018)
Liderul de la Casa Albă nu a ezitat să-și exprime satisfacția în legătură cu scorul electoral care se prefigurează.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a numit “un succes extraordinar” rezultatele preliminare ale alegerilor intermediare în Congresul SUA.

​Alegerile intermediare în SUA

Alegerile au avut loc marți și sunt numite intermediare pentru că au loc la mijlocul mandatului actualului președinte. Opoziția democrată speră să preia de la republicani controlul cel puțin asupra uneia din cele două camere ale Congresului. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, democrații vor putea bloca o mare parte a inițiativelor legislative ale administrației Trump și să exercite presiuni asupra Casei Albe.

În urma alegerilor va fi realeasă pentru doi ani întreaga componență a Camerei reprezentanților (435 deputați), precum și 35 din cei 100 de senatori, din care doar opt erau republicani.

În același timp, partidul lui Trump dispune de o majoritate de 51 în Senat și păstrează avsantajul chiar și după pierderea unui mandat: în cazul unui raport de 50 la 50, vicepreședintele Mike Pence poate vota în calitatea sa de președinte al Senatului. Pentru a obține controlul asupra Senatului este nevoie de 51 de voturi.

În afară de aceasta, în câteva zeci de state au avut loc alegerile guvernatorilor.

Prognozele presei americane

Presa americană prognozează victoria Partidului Republican în senat. Potrivit NBC, aceștia vor ocupa 52 de locuri. De aceeași părere este și postul de televiziune ABC.

Victoria în Camera Reprezentaților ar aparține democraților. În special, postul de televiziune CNN presupune că aceștia vor primi 238 de locuri, iar republicanii – 197. La rândul său, postul de televiziune NBC consideră că democrații vor ocupa 229 de locuri, iar oponenții lor – 206. Pentru controlul asupra Camerei Reprezentanților este nevoie de cel puțin 218 voturi.

Aceste prognoze au la bază rezultatele preliminare, însă date oficiale deocamdată nu au fost anunțate. Victoria Partidului Democrat în alegerile pentru Camera Reprezentanților a fost prognozată de câteva dintre cele mai importate instituții de presă din SUA. Această victoria va fi prima din 2008, când democrații au ieșit învingători, obținând 257 de locuri.

55
Tematic
Bruxelles-ul îngenuncheat: Donald Trump se declară „naționalist”
Putin și Trump vor schimba formatul negocierilor din cauza președintelui francez

China construieşte un laborator pentru viruşi ca în Wuhan, aproape de granița cu Rusia

27
(reînnoit 10:21 04.08.2020)
China va construi până la șapte noi laboratoare pentru cercetări cu privire la boli periculoase, iar unul dintre acestea va fi la doar câteva ore distanţă de granița cu Rusia. În prezent, China are o singură unitate de acest fel, în Wuhan.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Până în 2026, China intenționează să construiască între cinci și șapte noi laboratoare, în regiuni diferite, fiecare cu specializarea proprie.

În Harbin, laboratorul se va ocupa de infecțiile zoonotice, printre care Covid-19 și alte boli transmise de la animale la oameni. Pe lângă coronavirus, China a descoperit recent un mic focar de ciumă bubonică în nordul țării.

„Harbin este centrul provinciei Heilongjiang, unde se găsesc numeroase focare naturale de virus encefalitic transmis de căpușă, de virus care provoaca boala gura-mana-picior şi de ciumă”, a spus Sergei Netesov, om de știință la Universitatea de Stat Novosibirsk, citat de RT . „Construirea unui astfel de laborator acolo este logică și justificată”, a adăugat acesta.

Noile centre de cercetare din China vor fi construite pentru a se conforma cerințelor BSL-4, cel mai înalt nivel de măsuri de precauție în domeniul biosecurității. Laboratoarele BSL-4 sunt adesea utilizate pentru cercetarea cu privire la agenți patogeni care se transmit uşor, precum Ebola.

Măsurile de precauţie includ sisteme sofisticate de filtrare a aerului și piese de mobilier și aparate fără cusături și suprafețe aspre. Toate lucrările sunt efectuate de personal în costume sub presiune, iar personalul trebuie să treacă printr-un duș de decontaminare chimică înainte de a ieşi din laborator.

În urma izbucnirii epidemiei de Covid-19, unii teoreticieni ai conspirației au sugerat că pandemia ar putea fi rezultatul unei „scurgeri” de coronavirus dintr-un laborator, președintele american Donald Trump declarând că a văzut dovezi care îi ofereau un „grad ridicat de certitudine” că coronavirusul provine dintr-un laborator din China.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
virus, laborator, China
Tematic
De ce americanii au nevoie de laboratoare biologice în Asia Centrală și Caucaz


Загрузка...
Medici

Cât va mai dura pandemia: Iată care este prognoza OMS

682
(reînnoit 18:52 03.08.2020)
Situația în lume rămâne foarte gravă, menționează Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății, referindu-se la lupta cu Covid-19.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Pandemia coronavirusului de tip nou constituie în continuare o situație de urgență în domeniul sănătății publice și va mai dura o perioadă îndelungată. O declarație în acest sens a fost făcută de Comitetul de urgență al OMS.

Comitetul și-a exprimat de asemenea recunoștința față de OMS și parteneri pentru eforturile depuse în lupta cu pandemia de COVID-19 și a menționat că ”este așteptată o durată îndelungată a acestei pandemii”. Comitetul a indicat asupra importanței unor eforturi consecvente ale comunităților, dar și a unor măsuri naționale, regionale și globale de luptă cu boala.
”Comitetul a decis că pandemia mai prezintă deocamdată o situație de urgență în domeniul sănătății publice care are o importanță internațională și i-a propus directorului general al OMS anumite recomandări”, potrivit textului declarației citat de RIA Novosti.

De asemenea, Comitetul a chemat tinerii să joace un rol activ în prevenirea răspândirii bolii.

Numărul de contaminări în lume a depășit deja 18 milioane de cazuri, aproape 690 de persoane au decedat din cauza COVID-19. Organizația mondială a sănătății a anunțat pandemie de COVID-19 pe 11 martie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

682
Tagurile:
OMS, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță despre imunizarea populației


Загрузка...
gheretă

Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală: Despre ce au vorbit

0
(reînnoit 13:11 04.08.2020)
Primarul Ion Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală. Iată despre ce au discutat în cadrul ședinței.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Primarul Capitalei a avut o întrevedere cu mai mulți administratori de gherete la inițiativa unor consilieri municipali. Ion Ceban le-a comuniat acestora că se admite amplasarea gheretelor în limita prevăzută de dispoziția semnată pentru perioada estivală.

”I-am ascultat și am comunicat că nu se mai admite amplasarea mai multor unități decât prevede dispoziția semnată pentru perioada estivală”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Referitor la celelalte scheme de amplasare, Ion Ceban le-a comunicat administratorilor că, după ce a fost aprobat conceptul privind comerțul stradal, regulamentul a fost făcut public, iar în data de 13 august vor avea loc primele dezbateri publice cu privire la îmbunătățirea documentului. Atunci vor putea fi făcute propuneri de către cei interesați de îmbunătățirea regulamentului.

Noul regulament stabilește modul de organizare și de desfășurare a licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, condițiile de participare la licitații, de achitare a costului bunului adjudecat și modul de amplasare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ion Ceban
Tematic
O gheretă în care se vindeau băuturi alcoolice a fost luată pe sus la propriu: Video


Загрузка...