Parlamentul European

Amendament în Parlamentul European: Ridicarea sancțiunilor antirusești

97
(reînnoit 12:51 07.11.2018)
În Parlamentul European a fost propus un amendament la raportul anual cu privire la realizarea politicii externe comune a UE în care se prevede anularea sancțiunilor impuse Rusiei.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. În Parlamentul European a fost propus spre examinare un amendament cu privire la ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, la raportul anual despre realizarea politicii externe a UE, potrivit proiectului documentului.

Proiectul anual de realizare a politicii comune externe și de apărare a UE, înaintat de comisia pentru afaceri internaționale urmează a fi supus votului în PE. La etapa actuală a procedurii, deputații propun amendamente.

Deputatul din partea Italiei Mario Borghesio a propus un amendament la punctul 16 a documentului, în care se vorbește despre necesitatea unei noi abordări în relațiile UE cu vecinii din Est.

“PE consideră că o consolidare a relațiilor corespunde intereselor comune a UE și Rusiei, conform normelor internaționale; de asemenea, consideră necesară anularea sancțiunilor impuse Rusiei, care nu realizează nimic în afară de o criză economică, afectând exportatorii, și sporește instabilitatea în politica externă și apărare”, se arată în textul amendamentului.

97
Tematic
SUA ar putea impune sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”
Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA


Загрузка...