Alexis Tsipras

Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, vrea să-l elimine pe Hristos din Constituție

202
(reînnoit 11:10 06.11.2018)
Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, intenționează să elimine orice referire la Iisus Hristos și Biserica Ortodoxă din Constituția Greciei.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, s-a pronunțat foarte clar pentru o separare definitivă a statul de Biserica Ortodoxă Greacă prin adoptarea unei “neutralități religioase stricte”, toate mențiunile cu privire la Iisus Hristos urmând să fie eliminate din Constituție, notează portalul Greek City Times.

Articolul 3 al Legii Fundamentale stipulează că „religia dominantă în Grecia este cea a Bisericii Răsăritene Ortodoxe a lui Hristos. Biserica Ortodoxă a Greciei, al cărui cap este Domnul nostru Iisus Hristos”.

Tsipras planifică să elimine acest articol din Constituția Greciei, anunțând această intenție în cadrul unei reuniuni a partidului SYRIZA. Premierul este convins că Biserica Greacă va accepta această propunere, “fiind suficient de matură și înțeleaptă pentru a pune bazele unei relații raționale cu statul”. În același timp, premierul nu a specificat care va fi natura relațiilor dintre cele două entități.

În cadrul ședinței grupului parlamentar al SYRIZA, Tsipras a reamintit că „este timpul ca Legea Fundamentală a Greciei să pună în valoare principiile neutralității religioase care reprezintă viitorul unei Grecii moderne”.

Premierul anunțase în luna iunie a acestui an că se preconizează separarea definitivă a Bisericii de Stat, formațiunea de stânga SYRIZA urmând să-i propună parlamentului un plan în această privință.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a criticat intenția de a separa în mod unilateral Biserica de Stat. Ierarhii au argumentat că o astfel de decizie nu poate fi luată de către un partid, ci doar de popor.

202
Tagurile:
Biserica Ortodoxa, Constitutie, Hristos, prim-ministru, Alexis Tsipras, Grecia
Tematic
(VIDEO) Preot: Ce se întâmplă cu femeile care intră îmbrăcate în pantaloni în biserică
Ce se întâmplă în Biserică: Explicația și avertismentul-unui preot ortodox - Video
Amsterdam

Olanda anunță sexul persoanelor nu va mai fi menționat pe buletin

30
(reînnoit 11:58 06.07.2020)
Mministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări

BRUXELLES, 6 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul olandez Ingrid van Engelshoven a justificat scoaterea menţiunii cu privire la sexul persoanei de pe cărţile de identitate ale olandezilor prin aceea că precizarea sexului nu reprezintă o informaţie necesară.

Van Engelshoven a precizat că menţiunea cu privire la sex nu va mai exista “începând din 2024/2025” și că acest lucru are ca scop limitarea acolo unde este posibil a prezentării de informaţii care nu sunt necesare cu privire la sex, chiar dacă aceste informaţii vor fi în continuare incluse în paşapoarte.

“Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea, arătând astfel că scoaterea mențiunii la sexul persoanelor ar ca scop încurajarea transsexualității.

Cei cau au salutat propunerea au fost organizaţiile olandeze LGBTI care au spus că o veste excelentă pentru oamenii care au probleme zilnic din cauza acestor categorii de pe cartea de identitate, adică a celor care se cred de alt gen decât cel biologic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
buletin, sex, olanda


Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

28
(reînnoit 11:36 06.07.2020)
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Israel, COVID-19, Netanyahu


Загрузка...
Consecințele inundațiilor - foto de arhivă

Foto - Dezastrul lăsat în urmă de ploile torențiale din noaptea de sâmbătă spre duminică

0
(reînnoit 11:25 06.07.2020)
Beciuri și subsoluri inundate, porțiuni de drumuri locale deteriorate – acestea au fost consecințele ploilor de la sfârșitul săptămânii trecute în regiunile de sud și centru. În Chișinău au fost inundate subsolurile a 9 blocuri de locuit.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Salvatorii au intervenit pe parcursul zilei de duminică, 5 iulie, în mai multe localități pentru a ajuta la înlăturarea urmărilor ploilor torențiale din centrul și sudul țării, informează astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În principal, ei au evacuat apa care a pătruns în beciuri și subsoluri. 

Intervenția angajaților IGSU a fost solicitată în localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Criuleni, Leova, UTA Găgăuzia, dar și în municipiul Chișinău.

Lucrări de pompare a apei din subsolurile și beciurile caselor de locuit au fost efectuate în localitățile Horăști, Zâmbreni și Mileștii Mici din raionul Ialoveni.

Salvatorii au intervenit și în satele Izbiște și Onițcani din raionul Criuleni, unde au evacuat apa din 8 gospodării.

La Hâncești și Leova pompierii au curățat niște fântâni de nămol, au evacuat  apa acumulată după ploaie din mai multe gospodării.

În UTA Găgăuzia, salvatorii au intervenit în cinci cazuri - precipitațiile abundente au inundat mai multe beciuri și ogrăzi, dar și subsolul casei de cultură din orașul Comrat. 

În Chișinău, pompierii au pompat apa din subsolurile a nouă blocuri locative de pe străzile Calea Ieșilor, Gheorghe Asachi, Muncești, Costiujeni, Zelinski, dar și din suburbiile Codru și Durlești.

Ploile abundente au deteriorat mai multe porțiuni de drumuri locale din localitățile Buțeni, Negrea, Sofia din raionul Hâncești.

Prejudicii din cauza ploilor abundente au fost înregistrate și în localitățile Molești, Hansca și Cigârleni, din raionul Ialoveni.

La ora actuală, comisiile locale pentru situații excepționale estimează pagubele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
dezastru, ploi
Tematic
Urmările ploilor torențiale și inundațiilor în raionul Ialoveni: Galerie foto


Загрузка...