Tehnică militară americană în Iraq

Care a fost "cea mai mare greșeală" a SUA din istorie? Trump are un răspuns

187
(reînnoit 23:58 26.09.2018)
Liderul de la Casa Albă califică drept ”eroare a tuturor timpurilor” introducerea trupelor americane în Orientul Apropiat.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Campania militară din Orientul Apropiat a fost gafa majoră a politicii SUA, a declarat președintele Donald Trump într-un interviu oferit Hill.TV.

"Cea mai mare greșeală a țării noastre a fost introducerea trupelor în Orientul Apropiat în perioada lui Bush", a spus Trump.

Totuși, potrivit lui, Obama, posibil, de asemenea a procedat incorect când a trimis soldați acolo.

Trump a reamintit despre numeroasele victime, adăugând că SUA au irosit în campania din Orientul Apropiat peste șapte trilioane de dolari.

„Am putea înțelege războiul civil. Războiul civil e un război civil. E altceva. Introducerea trupelor noastre în Orientul Apropiat, v-aș spune, este cea mai proastă decizie a țării", a declarat președintele SUA.

Potrivit aprecierilor Pentagonului, costurile campaniilor militare în Irak, Afganistan și Siria, care au avut loc între anii 2001 și 2018, ajung la 1,52 trilioane de dolari.

Universitatea Brown, la rândul ei, consideră că până la septembrie 2017 SUA au cheltuit peste 5,6 trilioane de dolari pentru două războaie, precum și pentru acțiuni militare în Pakistan și Siria. În afară de aceasta, în această sumă se includ și cheltuielile pentru asigurarea securității naționale și protecția sănătății veteranilor.

187
Tagurile:
campanie militara, greseala, politica, victime, Donald Trump, SUA
Tematic
Parlamentul UE acuză administrația Trump - iată motivul
SUA: Trump și mutarea care poate arunca lumea într-o criză uriașă


Загрузка...