Vil Mirzayanov

Șocant: Autorul neurotoxinului “Noviciok”, diagnosticat cu cancer

180
(reînnoit 17:47 08.09.2018)
Expertul care pretinde că ar fi unul dintre autorii ce ar fi dezvoltat neurotoxina Noviciok a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Vil Mirzayanov, care pretinde că ar fi unul dintre autorii substanței neurotoxice Noviciok, a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată în fază terminală.

”Medicii m-au anunțat că am cancer de prostată în fază terminală. Au început un tratament hormonal, prin care împiedică accesul testosteronului la celulele cancerigene, lipsindu-le în acest fel de o sursă de energie. Ca rezultat celulele cancerigene pier până la nivelul de 5 la sută, fapt care permite oamenilor să mai trăiască între 15 și 25 de ani. Ar fi ideal. Am luat pastile cu acești hormoni, iar apoi mi-au fost introduse intravenos pe parcursul a jumătate de an. Nu mai iau pastile. Totuși, tratamentul provoacă suferințe. Sunt nevoit să rabd”, a scris el pe contul său de Facebook.

În afară de aceasta, Mirzayanov l-a atacat pe reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vaisilyi Nebenzy, pe care l-a acuzat că afirmațiile acestuia despre Noviciok nu corespund realității.

Vil Mirzayanov este un specialist în domeniul armelor chimice, care acum 20 de ani a emigrat în SUA. Acesta este unicul specialist care a publicat în cartea sa formula substanțelor precursoare Noviciok. Potrivit presei occidentale, Mirzayanov ar fi unul dintre autorii acestei substanțe neurotoxice.

Cazul Skripal

Pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury, un fost agent GRU și fiica lui au fost otrăviți cu o substanță neurotoxică (conform versiuni britanice este vorba de așa-numitul Noviciok). Autoritățile de la Londra au acuzat Rusia de organizarea acestui atentat. Moscova, la rândul ei a negat orice implicare în acest incident. Mai multe decât atât, Rusia s-a oferit să ajute la demararea anchetei, însă partea britanică a respins orice propunere.

Recent, Marea Britanie a dat publicității imaginile foto și video cu două persoane suspecte, care ar fi organizat atentatul la viața celor doi Skripal: Aleksander Petrov și Ruslan Boșirov. În opinia autorităților britanice, cei doi ar fi agenți ai GRU. Moscova a declarat că numele celor două persoane nu le spune nimic și a îndemnat Londra la o cooperare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor a incidentului de la Salisbury.

180
Tagurile:
cancer, noviciok, cazul Skripal, Skripal, Vil Mirzayanov
Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
Tematic
Daily Mail: ”Urma românească” în istoria cu otrăvirea familiei Skripal
Pușkov: Ipoteza privind implicarea Rusiei în cazul Skripal a primit o lovitură puternică
Lavrov: Membrii familiei Skripal au fost otrăviți cu substanța chimică BZ
Vaccinul ”Sputnik V”

Slovacia ignoră EMA și autorizează vaccinul rusesc ”Sputnik V”

3
(reînnoit 09:17 02.03.2021)
Slovacia este cel de al doilea stat din Uniunea Europeană care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Slovacia a autorizat vaccinul rusesc ”Sputnik V”, urmând exemplul Ungariei și ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), anunță Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI).

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas

“RFPI anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” în Republica Slovacia. Astfel, Slovacia a devenit cea de-a 39 țară din lume și al doilea stat din Uniunea Europeană, care a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V”, a declarat Fondul.

Preparatul a fost autorizat în cadrul unei proceduri de urgență (emergency use authorization, EUA), în baza rezultatelor studiilor clinice ale ”Sputnik V” în Rusia și a unei evaluări multilaterale ale experților din Slovacia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
UE, Autorizare, Vaccinul Sputnik V, Slovacia
Tematic
Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova
Va fi permisă intrarea în Europa "cu un vaccin incorect din punct de vedere politic"?


Загрузка...
Nicolas Sarkozy

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la trei ani de detenție

90
(reînnoit 15:50 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. Este primul șef de stat francez condamnat cu executare.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. El a fost recunoscut vinovat de corupție și trafic de influență, a comunicat reporterul RIA Novosti din sala de judecată.

În acest caz, se punea problema dacă Nicolas Sarkozy a încercat, prin avocatul său Thierry Herzog, să-l ajute pe fostul înalt magistrat Gilbert Azibert să obțină un post în Monaco în schimbul informațiilor care îl priveau în afacerea Bettencourt.

Acuzarea s-a bazat în special pe convorbirile telefonice dintre Sarkozy și Herzog prin intermediul uneu linii telefonice înregistrate pe numele lui Paul Bismuth. Curtea penală a considerat în cele din urmă că s-a încheiat un „pact de corupție” între fostul președinte, acum în vârstă de 66 de ani, Herzog și G. Azibert, fiind condamnați, de asemenea, la trei ani de închisoare, potrivit Sputnik France. 

Procuratura Națională Financiară (PNF) ceruse împotriva fostului preşedinte patru ani de închisoare, inclusiv doi ani pentru faptul că imaginea prezidențială a fost „deteriorată” de acest caz cu „efecte devastatoare”, a considerat Procuratura

Nicolas Sarkozy are la dispoziție zece zile pentru a face apel. Din 17 martie, fostul preşedinte francez va apărea din nou în instanță, de data aceasta în dosarul Bygmalion, sub suspiciunea de finanțări ilegale ale campaniei sale din 2012.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
Franța, condamnat, Nicolas Sarkozy
Tematic
Nicolas Sarkozy a fost reţinut de poliţia din Franța


Загрузка...