Jean-Claude Juncker

Juncker avertizează: Europa va deveni una "mică". Nu va mai conta

253
(reînnoit 09:50 22.07.2018)
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că Europa riscă să devină una mica și să-și piardă rolul pe plan mondial, inclusiv poziția în G7.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, consideră că în contextul creșterii numărului populației, Europa s-ar putea micșora în așa măsură, încât niciun stat din UE nu va mai face parte din marile țări ale lumii, iată de ce Uniunea Europeană trebuie să rămână un tot întreg.

"Europa este cel mai aglomerat continent… La începutul secolului XX Europa reprezenta 20 la sută din populația lumii, astăzi — 6 la sută, la sfârșitul veacului —3-4 la sută. Peste câțiva ani niciun membru al UE nu va mai reprezenta mai mult de 1 la sută din populația lumii. Peste câțiva ani niciun stat al UE nu va mai fi membru al G7. Iată de ce în măsura în care ne comprimăm trebuie să ne identificăm forțele care ne-ar face activi și un tot întreg indivizibil", a declarat Juncker într-o lecție citită în Spania.

De asemenea, el a îndemnat la ignorarea celor care "nu vor să vadă Europa așa cum vrem să o vedem noi", asigurând că aceasta „nu va fi niciodată contrapusă națiunii".

„Am fost foarte mirat când președintele SUA a declarat că Europa este un adversar, în timp ce eu am crescut cu gândul naiv că America și Europa au fost un frate și o soră. În fiecare familie se întâmplă când fratele mai mare nu își respectă frații mai mici, însă frații mai mici au o memorie de lungă durată. Iată de ce trebuie să explicăm prietenilor noștri de dincolo de Atlantic că din perioada celui De-Al Doilea Război Mondial am transformat Europa într-un adăpost al păcii. Acest continent chinuit a reușit să-și găsească forțele pentru a ajunge la o înțelegere ce trebuie de făcut împreună", a declarat Juncker.

„Nu trebuie să cădeam în prada noii mode, care nu este deloc una binefăcătoare și care constă în faptul că trebuie să privim relațiile între continente ca o relație între state. Nu, este vorba de menținerea unui sistem multilateral, de opunere farmecului trecător al unei abordări unilaterale pripite. Trebuie să spunem prietenilor noștri americani că noi, UE, vrem să rămânem fideli față de ceea ce suntem și vrem să rămânem fideli față de ceea ce am construit împreună", a adăugat el.

Juncker urmează să viziteze SUA pe 25 iulie, pentru a purta negocieri cu președintele Donald Trump.

253
Tagurile:
mică, europa, juncker
Tematic
Ar putea oare UE să redirecționeze refugiații musulmani în Europa de Est

Imagini spectaculoase: Un cârd de flamingo roz pe laguna din Izmir - Video

29
(reînnoit 14:35 24.01.2021)
Un cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din TurciaUn cârd de flamingo roz pe o lagună din Izmir din Turcia

Un cârd de flamingo roz s-a așezat în laguna Chakalburnu din Izmirul turcesc. În imagini puteți vedea cum se odihnesc păsările care pe suprafața apei. Zona este bine protejată de vânturi, ceea ce le permite păsărilor să se distreze în liniște.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
Turcia, Izmir, flamingo
Tematic
Nebunie totală pe Tik Tok: Cursă auto în Capitală - Video


Загрузка...
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă

Iranul extinde suspendarea zborurilor cu Marea Britanie

19
Iranul nu va permite intrarea în țară a pasagerilor care sosesc din Marea Britanie, dar nici nu vor permite călătoria din Iran în Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Iranul a prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie din cauza tulpinii "britanice" a coronavirusului, a declarat șeful Organizației Aviației Civile a țării Turaj Dehgani Zangani, informează RIA Novosti.

Inițial, decizia de suspendare a zborurilor a fost luată pe 21 decembrie, când autoritățile iraniene au interzis companiilor aeriene să vândă bilete de avion pentru zboruri între Iran și Marea Britanie.

„Restricțiile de călătorie spre Londra vor continua să funcționeze până la sfârșitul lunii Bahman (se încheie pe 18 februarie) din acest an din cauza coronavirusului ”britanic”, a declarat oficialul pentru IRNA.

El a menționat că Iranul în continuare nu va permite intrarea pasagerii care sosesc în Iran din Marea Britanie, adăugând că nu vor exista nici opțiuni pentru călătoria din Iran în Marea Britanie.

© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора

Până acum au fost identificate șase cazuri a noii tulpini de coronavirus în Iran. A fost descoperit pentru prima dată la începutul lunii ianuarie la un iranian venit din Marea Britanie.

La sfârșitul lunii decembrie, oamenii de știință britanici au anunțat că au descoperit o nouă tulpină a virusului, care este cu 50-70% mai infecțioasă decât cel inițial. Această tulpină s-a răspândit rapid în Marea Britanie în noiembrie, iar ulterior și în țările europene. Oamenii de știință au declarat în decembrie că nu au dovezi că noua tulpină ar fi mai mortală, dar au observat că, spre deosebire de cea cunoscută deja, aceasta îi poate afecta și pe copii. Potrivit oamenilor de știință și a medicilor, această tulpină a coronavirusului este în prezent „principala” care se răspândește în rândul populației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
COVID-19, Marea Britanie, Iran
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Conflictul SUA – Iran: Washingtonul vrea să-și păstreze influența în Orientul Apropiat


Загрузка...