NATO

NATO consideră întrevederea Putin-Trump poate afecta securitatea Europei

122
(reînnoit 08:45 09.07.2018)
În principal, este vorba despre o propunere pe care ar putea să o facă președintele Statelor Unite.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Acestor temeri le-au dat glas surse din cercurile diplomatice și militare ale Alianței Atlanticului de Nord, citate de publicația britanică The Telegraph.

Organizatorii apropiatului summit NATO de la Bruxelles sunt îngrijorați de perspectiva ”revizuirii spațiului de securitate” în Europa.

Ea se poate contura în cazul în care liderii țărilor membre vor respinge cerea președintelui american de a spori cheltuielile pentru apărare.

Unul dintre interlocutori a presupus că ”Trump ar putea folosi propunerea de a reduce prezența militară americană în Europa pentru a primi în schimb asigurarea că Moscova va uza de influența sa asupra Teheranului  în scopul retragerii militarilor iranieni din Siria”.

De necesitatea de a avea girul lui Putin a încercat s-o convingă pe Theresa May omologul ei israelian, premierul Benjamin Netanyahu.

Trump ar mai putea amenința partenerii NATO că va retrage militarii americani din Ucraina și va pune capăt participării lor la exercițiile comune ale Alianței.

122
Tagurile:
cheltuieli aparare, intrevederea Putin-Trump, ingrijorare, securitatea Europei, Nato, Rusia, SUA
Тема:
Summitul Putin-Trump, Helsinki 2018 (26)
Tematic
Lavrov: Putin și Trump vor discuta despre Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”
De ce Occidentul se teme de întrevederea Putin - Trump


Загрузка...