Salvatori, în peștera Tham Luang

Operațiunea de salvare a copiilor rămași în peștera Tham Luang, amânată până luni

152
(reînnoit 00:25 09.07.2018)
Acțiunile de mai departe se amână cu 10, maximum 20 de ore, a comunicat coordonatorul celulei de criză.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. La baza deciziei stau detaliile de ordin tehnic care au impus necesitatea unor pregătiri suplimentare.

”Acum se efectuează înlocuirea baloanelor cu aer comprimat utilizate pe parcursul zilei de azi”, a explicat Narongsak Osottanakon.

​Anterior s-a comunicat despre șase copii eliberați din captivitatea apelor, patru au fost transportați la spitalul din Chiang Rai.

Doisprezece fotbaliști ai unei echipe de juniori și antrenorul lor au fost blocați în subteran pe 23 iunie, când o ploaie torențială a inundat labirintul de grote făcând imposibilă calea întoarsă.

Copiii, în peștera Tham Luang
© REUTERS / Thai Navy Seal
Copiii, în peștera Tham Luang

Peștera Tham Luang, o podoabă naturală a parcului național Doi Nang Non din nordul Thailandei, poate deveni o capcană pe timpul ploilor musonice. Vizitarea ei este interzisă în iulie-noiembrie, dar de această dată stihia nu a respectat orarul obișnuit.

Operațiunea de căutare a început rapid, însă membrii grupului au fost reperați doar în ziua a zecea. Timp cât ei erau aprovizionați cu alimente, surse de lumină și oxigen, se elabora planul de evacuare. Procedura a fost amânată după ce și-a pierdut viața unul dintre scafandrii militari.

Dificultățile sunt legate de calea lungă, de circa 5 kilometri, care trebuie să fie parcursă, pe unele porțiuni ale ei — în echipament pentru înot subacvatic.

Prima fază a operațiunii a fost efectuată cu succes pe parcursul zilei de azi.

152
Tagurile:
copii eliberati, operatiune de salvare, pestera Tham Luang, blocati in pestera, Thailanda
Tematic
Thailanda: Mesajul emoționant al copiilor blocați de două săptămâni într-o peșteră


Загрузка...