Pașaport românesc

Mii de deținători ai buletinului sau pașaportului românesc vor fi obligați le schimbe

8253
(reînnoit 10:06 07.07.2018)
Litera "î" este de vină: mii de români vor fi obligați să-și schimbe buletinele de identitate sau pașapoartele.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Senatul României a votat joi un proiect care prevede înlocuirea literei "î" cu litera "â" în interiorul cuvintelor, în conformitate cu regulile Academiei.

Astfel, toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera "â" în locul literei "î", iar toate actele de identitate vor trebui schimbate în acest sens.

Potrivit digi24.ro, toți românii al căror nume conține litera „î" sau care provin din localități a căror denumire conține această literă în interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Proiectul prevede însă că denumirii noii unități administrativ-teritoriale în actele de identitate, pașapoarte și permise de conducere se va realiza odată cu înlocuirea acestora la expirarea termenului de valabilitate. Totodată, la cerere, actele respective vor putea fi modificate înainte de expirare.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu "î", își vor păstra însă valabilitatea, precizează profit.ro.

Proiectul de lege urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î" în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â".

8253
Tagurile:
denumirea localitatilor, litera Ӕ, obligati sa le schimbe, pasaport romanesc, buletin, Romania
Tematic
Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut cetățenia română


Загрузка...