Donald Trump

Război civil în SUA - Mulți americani cred poate izbucni curând

297
(reînnoit 10:07 01.07.2018)
Majoritatea alegătorilor americani se tem că violența la nivel politic provine de la cei care se opun politicilor președintelui, iar un procent destul de ridicat dintre aceştia cred că un război civil urmează să izbucnească.

BUCUREŞTI, 1 iul — Sputnik, Doina Crainic. 31% dintre alegătorii probabili din SUA consideră că este posibil ca în țara lor să izbucnească un al doilea război civil în următorii cinci ani, iar 11% dintre aceştia au declarat că este foarte probabil acest lucru.

Un nou sondaj realizat de compania media Rasmussen Reports arată că 59% dintre aceştia sunt de părere că un al doilea razboi civil este improbabil, însă, din acest segment, doar 29% spun că așa ceva este absolut imposibil.

Democrații (37%) se tem de un astfel de scenariu mai mult decât republicanii (32%), iar alegătorii care nu sunt afiliați nici unui partid major (26%) se tem că un al doilea război civil se apropie.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a primit la Kremlin pe John Bolton, consilierul lui Trump pe probleme de securitate națională
© Sputnik / Алексей Дружинин

Dar 59% dintre toți alegătorii sunt îngrijoraţi de faptul că cei care se opun politicilor președintelui Trump vor recurge la violență, 33% dintre aceştia fiind foarte îngrijorați. 37% nu împărtășesc această îngrijorare, iar 16% dintre alegători nu sunt deloc îngrijorați.

De asemenea, 53% sunt îngrijoraţi că persoanele care se opun mediatizării lui Trump ar putea recurge la violență, 24% fiind foarte îngrijorați. 42% nu sunt îngrijoraţi de o posibilă agresivitate din partea oponenților media, iar 17% nu sunt deloc îngrijorați în acest sens.

Înainte de instalarea lui Trump în funcţia de preşedinte, jumătate (50%) dintre alegători considerau că America este şi mai divizată după cei opt ani de președinție ai lui Obama. De la alegerea Trump, majoritatea (55%) dintre alegătorii americani cred că America este şi mai divizată.

Femeile și persoanele sub 40 de ani sunt mai îngrijorate de posibila izbucnire a unui război civil decât bărbații și alegătorii mai în vârstă.

44% dintre alegătorii de culoare cred că este probabilă declanşarea unui al doilea război civil în următorii cinci ani, opinie împărtășită de 28% dintre albi și de 36% dintre ceilalţi alegători minoritari. De asemenea, albii sunt mai puțin îngrijoraţi decât ceilalți de violența la nivel politic.

Totodată, 51% dintre alegătorii care aprobă ferm măsurile lui Trump sunt foarte îngrijorați că oponenții politicilor președintelui vor recurge la violență, însă doar 23% dintre cei care dezaprobă ferm măsurile preşedintelui acceptă acest scenariu.

297
Tagurile:
trump, sua, razboi, civil, americani


Загрузка...