Regina Regatului Unit, Elisabeta a II-a

Drum fără întoarcere. Brexit devine lege: Regina Elisabeta a II-a aprobă ieșirea din UE

193
(reînnoit 19:21 26.06.2018)
Brexit a devenit lege. Regina Elisabeta a aprobat retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

BUCUREŞTI, 26 iun — Sputnik, Doina Crainic. După dezbaterile care au avut loc timp de mai multe luni în Parlamentul britanic, legea care organizează ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană a primit, în sfârșit, aprobarea din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Această lege a fost introdusă de guvern în iulie 2017 și adoptată săptămâna trecută de Parlamentul britanic. Regina Elisabeta a semnat-o marți dimineață, încheind astfel procedura legislativă.

După cum se aşteaptă, Brexit va avea loc oficial pe 29 martie 2019. John Bercow, purtătorul de cuvânt al Camerei Comunelor, a făcut anunţul despre „acordul regal".

Șansele unei eventuale reveniri asupra deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE sunt „acum nule", a declarat secretarul de stat pentru comerț internațional Liam Fox, citat de Agenţia France-Presse. Potrivit acestuia, adoptarea legii a lansat „irevocabil" procesul implementării Brexit.

Deputatul conservator Jacob Rees-Mogg a declarat că sfârșitul acestui proces legislativ tensionat înseamnă că prim-ministrul Theresa May va putea continua negocierile cu Bruxelles-ul de pe o poziție „mult mai puternică", potrivit AFP.

 "Sfârşitul Europei": Partenerul lui Merkel acuzat de planul secret "Brexitul german">>>

La referendumul din 23 iunie 2016, britanicii au decis ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

193
Tagurile:
Regina, aprobare, dezbateri, lege, parlament, Brexit, Uniunea Europeana, Regina Elisabeta a II-a, Anglia
Tematic
Brexit: Scenariu apocaliptic pentru Marea Britanie
Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit - Noi dezvăluiri


Загрузка...