Pentagonul, vedere din spațiu

Pentagonul și Casa Albă: Nu știe stânga ce face dreapta

58
(reînnoit 20:10 26.06.2018)
Potrivit demnitarilor de la Casa Albă, ministrul Apărării SUA, James Mattis, frânează punerea în aplicare a deciziilor politice ale lui Donald Trump, iar acesta este nemulțumit că ministrul „îl privește de sus”.

CHIȘINĂU, 26 iunie — Sputnik. Postul de televiziune NBC a comunicat, făcând trimitere la demnitarii de la Casa Albă, că ministrul Apărării al SUA, James Mattis, nu a fost pus la curent cu faptul că președintele Trump a luat decizia cu privire la retragerea Washingtonului din Planul Comun de Acțiuni Global (JCPOA) privind programul nuclear iranian. Totodată, ministrul nu a fost informat că președintele a cerut Pentagonullui să înceapă procesul înființării unei forțe militare spațiale ale SUA.

În afară de aceasta, Mattis nu era informat nici despre declarația lui Trump cu privire la sistarea aplicațiilor militare comune SUA — Coreea de Sud. Președintele SUA și-a anunțat această decizie în timpul unei conferințe de presă privind rezultatele summitului SUA — Coreea de Nord.

Primul summit în istorie SUA — Coreea de Nord la care s-au întâlnit Trump și Kim Jong Un a avut loc pe 12 iunie la Singapore. La încheierea întrevederii Trump a declarat că a semnat un document „detaliat" cu Coreea de Nord subliniind că procesul de denuclearizare a Peninsulei Coreea va începe „foarte curând". Kim Jong Un, la rândul său, a numit semnarea documentului final „un nou start" în relațiile celor două țări și a promis „mari schimbări" pe viitor.

Potrivit demnitarilor, Trump a obosit de faptul că Mattis „ignoră și frânează deciziile sale politice". Președintele este nemulțumit și de faptul că ministrul Apărării „îl privește de sus".

Un alt reprezentant al Casei Albe a menționat că anterior Trump și Mattis discutau deseori diferite chestiuni la telefon, însă acum situația s-a schimbat.

58
Tagurile:
franeaza deciziile politice, nemultumit, presedintele SUA, Casa Alba, ministrul Apărării, Pentagon, James Mattis, Donald Trump, Coreea de Nord, Coreea de Sud, SUA


Загрузка...