Pantofi

Litigiu la nivel european din cauza pantofilor cu tălpi roșii

96
(reînnoit 23:39 14.06.2018)
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat câștig de cauză unui producător de pantofi de lux în dosarul "tălpilor roșii".

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Producătorul de pantofi de lux Christian Louboutin a câștigat procesul privind dreptul de folosire a tălpilor roșii pentru încălțămintea cu toc înalt, examinat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, potrivit mediafax.ro. În 2012, Louboutin l-a dat în judecată pe producătorul de pantofi olandez Van Haren, după ce acesta a început să vândă încălţăminte cu tălpi roşii.

Louboutin susţinea că are drept exclusiv asupra tălpilor roşii, fiind marcă înregistrată în Uniunea Europeană, în timp ce Van Haren afirma că acest lucru contravine legislaţiei europene. Van Haren spunea că tiparul tălpilor nu poate fi considerat marcă înregistrată.

De cealaltă parte, Louboutin argumenta că utilizarea unei culori într-o anumită poziţie — în acest caz, nuanţa Pantone 18-1663 TPX — poate constitui o marcă înregistrată.

"Pot confirma că Louboutin a câştigat cazul. Compania olandeză trebuie să respecte marca înregistrată", a spus un purtător de cuvânt de la Curtea de Justiţie Europeană.

Zeci de celebrităţi din lumea întreagă cumpără modelele Louboutin, de la Oprah Windrey la Caroline de Monaco şi Jennifer Lopez, care le-a consacrat chiar şi un cântec şi un videoclip, "Louboutins". Aceste modele de pantofi cu toc şi talpă roşie — create în 1993 — se vând în aproape 240.000 de exemplare în fiecare an. O pereche de pantofi Christian Louboutin se vinde cu peste o mie de euro.

96
Tagurile:
rosie, talpa, pantofi, Curtea Europeană de Justiție, european, Litigiu, UE
Tematic
Xenia Deli și-a etalat colecția de încălțăminte
Adevărul despre înfășatul copiilor, încălțăminte ortopedică sau saltele ortopedice


Загрузка...