Cătușe, instanță - foto simbol

Fost ministru, dată în urmărire internațională

369
(reînnoit 12:18 06.06.2018)
Fosta consilieră a ex-președintelui român Traian Băsescu a fost condamnată la șase ani de închisoare, iar Poliția i-a cerut instanței mandat european de arestare.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Ex-ministrul român al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată de Curtea Supremă la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute" pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Deocamdată însă Udrea nu a ajuns în închisoare deoarece se află în Costa Rica, unde la începutul acestui an a cerut azil politic.

În aceste circumstanțe, Poliţia română a solicitat mandat european de arestare, aplicabil între statele membre UE, și a făcut și cerere de urmărire internațională, informează digi24.ro.

Astfel, în cazul în care Elena Udrea va fi găsită în vreo ţară din Europa, ea va fi predată autorităţilor române. Poliţia a făcut şi cerere de urmărire internaţională — în baza acesteia poate fi predat un condamnat, care este găsit într-o ţară care nu face parte din Uniunea Europeană, cum este şi cazul Elenei Udrea.

Totodată, Elena Udrea ar putea fi adusă în ţară în baza Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei, din 2003. Atât România cât şi Costa Rica au semant acest acord bilateral.

369
Tagurile:
Costa Rica, 6 ani de inchisoare, urmarire internationala, condamnata, Elena Udrea, azil politic, Romania
Tematic
Cum a reacționat Băsescu la vestea despre sarcina Elenei Udrea


Загрузка...