George Soros

Fostul președinte APCE: Soros controlează instituțiile europene

161
(reînnoit 10:13 05.06.2018)
Fostul președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Pedro Agramunt este acuzat de corupție. Pentru a-și salva reputația, acesta a demarat o investigație proprie, în urma căreia a descoperit că în instituțiile europene funcționează o rețea de organizații care se află sub controlul miliardarului George Soros.

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. În octombrie 2017, Pedro Agramunt și-a prezentat demisia din funcția de președinte al APCE, în urma unui scandal legat de o deplasare în Siria.

Cu șase luni mai devreme, în luna martie, Agramunt a vizitat baza aeriană Khmeimim din Siria, împreună cu deputați din Duma de Stat a Rusiei, parlamentari din Belgia, Italia, Serbia și Cehia, având și o întrevedere cu președintele Bashar Assad. Pe lângă aceste "acțiuni prorusești", el a fost acuzat și de corupție, iar după ce și-a depus mandatul, a decis să investigheze care sunt forțele reale care se află în spatele acelor oameni și organizații care au demarat o companie politică negativă împotriva lui. Detaliile care au ieșit la suprafață au fost surprinzătoare. Agramunt și-a împărtășit concluziile cu agenția Sputnik France.

Unul din principalii acuzatori a fost așa-numitul centru independent "Inițiativa Europeană de Stabilitate" (European Stability Initiative, ESI), condusă de Gerald Knaus. Centrul a publicat un raport în care se aduc acuzații lui Agramunt, documentul fiind utilizat de Comisia Consiliului Europei. ESI se poziționează în calitate de simplă organizație neguvernamentală, însă, în realitate, potrivit informațiilor avocaților lui Agramunt, această structură de lobby este menționată în registrul lobby-știlor de pe lângă Comisia Europeană și Parlamentul European.

În calitatea sa de președinte al APCE, Pedro Agramunt a insistat asupra identificării și transparentizării tuturor structurilor de lobby. Potrivit lui, el și-a propus să determine lobby-ul activ din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să iasă la suprafață. Faptul că principalele acuzații au venit din partea unei organizații de lobby arată destul de straniu, iar echidistanța acestora ridică mai multe semne de întrebare.

Totul devine și mai interesant dacă este examinat profilul directorului ESI. Gerald Knaus are relații strânse cu un oarecare Nicolas White, președintele organizației "Diplomația Independentă" (Independent Diplomacy), care își propune internaționalizarea mișcării pentru independența Cataloniei și anume acestei organizații s-a adresat guvernul catalan în iureșul luptei pentru ieșirea din componența Spaniei.

Pedro Agramut este un politician spaniol cunoscut, membru al Partidului Popular, un adept al unității și integrității țării și un oponent al secesionismului catalan. Adică, poziția lui politică contravine direct eforturilor depuse de White. Despre ce echidistanță putem vorbi în cazul dat?

Knaus și White sunt legați nu doar de niște relații personale, dar și  de o sursă de finanțare comună a organizațiilor lor. E vorba de fundația pentru Societatea Deschisă (Foundation To Promote an Open Society — FPOS), care aparține miliardarului George Soros. Se pare că teoria "trei strângeri de mână" a funcționat de minune.

Pe lângă ESI, împotriva lui Agramunt s-au pronunțat și doi cetățeni ai Rusiei — Olga Zaharova și Yuriy Djibladze, fondatori ai Platformei Solidarității Civice (Civic Society Platform). Potrivit celor doi, el ar fi oferit mită pentru a obține o victorie în alegerile președintelui APCE. Cu toate acestea, Agramunt a fost unicul candidat înaintat pentru această funcție, fără a avea nevoie de a cumpăra voturile cuiva.

Aici apare un detaliu interesant: în octombrie 2017, când a fost organizat referendumul pentru independența Cataloniei, Zaharova și Djebladze se aflau la Barcelona, fiind invitați de Organizația internațională împotriva torturii, finanțată de același Soros. În capitala catalană aceștia a făcut cunoștință cu un oarecare David Bondia, un adept al separării provinciei de Spania, fiind și șeful Institutului Catalan pentru Drepturile omului, aflată în relații strânse cu organizația Societatea Deschisă a Europei (Open Society of Europe), o altă creație a miliardarului american.

În acest fel, Pedro Agramunt a ajuns la concluzia că acuzațiile aduse împotriva lui au venit din partea unor organizații care au legături directe sau indirecte cu George Soros, înțelegând cât de strâns sunt controlate de către acest om de afaceri structurile infiltrate în instituțiile europene și ce metode folosesc pentru a-și promova agenda politică.

Activitatea lui George Soros nu se limitează la lobby în parlamente. Numeroase ONG-uri din lumea întreagă lucrează nu doar cu deputați și funcționarii de stat, dar și cu forțele de opoziție, presa, opinia publică și de fiecare dată îndeplinesc anumite sarcini politice concrete. Una din acestea, spre exemplu, a fost mișcarea de catalană de secesiune. Acum, noul obiectiv este unul diametral opus: Soros acționează pentru a determina Marea Britanie să renunțe la Brexit.

infographie
© Sputnik
infographie

Ceva mai devreme, miliardarul a anunțat că pe 8 iunie în Regatul Unit urmează să fie lansată o campanie națională pentru organizarea unui nou referendum care ar anula procedura de ieșire din UE. A fost înființată mișcarea Best of Britain, care planifică organizarea mai multor acțiuni de protest. Soros a direcționat partizanilor britanici ai integrării europene peste jumătate de milion de lire sterline (aproximativ 700 mii dolari).

Nu tuturora le este pe plac o astfel de activitate a lui Soros. Ungaria a adoptat o serie de legi cu privire la agenți străini, care a determinat retragerea din țară a Universității Central-Europene și a organizațiilor afiliate Societății Deschise, înființate de Soros. Acest pas a lui Viktor Orban a provocat un mare scandal în relația cu Bruxelles. În lupta cu Soros s-au inclus și alte state din Europa de Est, în special Polonia. La rândul său, Israelul a expulzat organizațiile care au legături cu Societatea Deschisă. Activitatea miliardarului provoacă tot mai mari nemulțumiri chiar și în SUA.

161
Tagurile:
intilnire, institutii, lobby, scandal, presedinte, control, demisie, Uniunea Europeana, APCE, George Soros, Lume
Tematic
Fundaţia lui Soros își încheie activitatea în Ungaria, dar nu pleacă cu totul
Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur
Bani

În timpul pandemiei, averea primilor zece miliardari ai lumii a crescut enorm

23
(reînnoit 21:05 25.01.2021)
Averea celor mai bogați zece miliardari din lume a crescut cu 540 de miliarde de dolari în timpul pandemiei de coronavirus, arată datele culese de organizația Oxfam.

BRUXELLES, 26 ian – Sputnik, Daniela Porovăţ. Potrivit datelor culese de organizația Oxfam, suma câștigată de primii zece miliardari ai lumii în perioada pandemiei ar fi de ajuns pentru a combate sărăcirea populației, la nivel global, ca urmare a efectelor economice ale pandemiei. De asemenea, ar rămâne bani pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru toată lumea.

Lista primilor zece miliardari ale căror averi au crescut imens din martie 2020 și până în prezent, adică în perioada pandemiei, cuprinde nume celebre, precum Jeff Bezos de la Amazon, Elon Musk de la Tesla și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În același timp, averea însumată a miliardarilor lumii echivalează cu totalul cheltuielilor dispuse de guvernele din G20 pentru redresarea economică.

În acest context, organizația citată cere guvernelor să ia în calcul impozitarea suplimentară a miliardarilor lumii.

Raportul organizației ”Inechitatea în vremea pandemiei” a fost publicat chiar în timp ce liderii lumii se reunesc astăzi online în cadrul primului Forumului Economic Davos ținut virtual.

De asemenea, Oxfam mai arată că măsurile de redresare economică fără precedent adoptate de guverne au dus la o explozie pe piața bursieră, ceea ce a determinat o creștere a averii miliardarilor în timp ce economia reală se confruntă cu cea mai gravă recesiune a secolului.

Din martie până în septembrie 2020, Bezos a câștigat atât de mult încât ar fi putut să le ofere tuturor celor 876.000 de angajați ai companiei Amazon un bonus de 105.000 de dolari și să rămână la fel de bogat pe cât era înainte de pandemia de coronavirus. Prin comparație, cei mai săraci oameni ai lumii ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a-și reveni după această criză.

Oxfam mai arată că din cauza pandemiei în jur de 500 de milioane de oameni au ajuns să trăiască în sărăcie, anulând astfel evoluția pozitivă privind declinul sărăciei la nivel global înregistrată în ultimii 20 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
pandemie, crescut, miliardari, avere
Tematic
Moldova se va bălăci în sărăcie și în 2021: Cât va dura criza economică


Загрузка...
Rachetă nucleară

Zaharova: Consultările privind prelungirea Tratatului New START au început

31
(reînnoit 20:05 25.01.2021)
Odată cu schimbarea administrației americane, a apărut perspectiva de a ajunge la o înțelegere în privința tratatului pe care președintele Trump la considerat că nu ar corespunde intereselor SUA.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. A demarat activitatea practică la nivel de experți cu privire la prelungirea Tratatului New START (SNV-3), a comunicat reprezentantul oficial al MAE rus Maria Zaharova.

”Pot doar să spun că experții activează intens în această direcție. Aceasta este o muncă practică și ea a demarat”, a spus Zaharova la postul TV ”Possia 24”.

Tratatul privind măsurile pentru reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (New START) dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că părțile își vor reduce arsenalele nucleare astfel încât, peste șapte ani și ulterior, numărul total de arme să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare desfășurate și ne-desfășurate. În prezent, Tratatul New START este singurul tratat activ de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite, el expiră pe 5 februarie 2021.

Administrația fostului președinte SUA Donald Trump a considerat că tratatul, în forma lui actuală, nu corespunde intereselor Washingtonului. Casa Albă a insistat pe elaborarea unui nou acord cu implicarea Chinei sau prelungirea tratatului, însă cu condiții suplimentare. Moscova a propus prelungirea tratatului fără niciun fel de condiții cu înghețarea arsenalelor nucleare existente, însă Trump a respins această inițiativă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
SUA, Rusia, tratat, Maria Zaharova
Tematic
„Un pas spre sfârșitul lumii” – ce va urma după expirarea New Start
Biden a anulat mai multe decrete semnate de Trump, inclusiv cu privire la OMS
Reprezentantul MAE rus a explicat semnificația retragerii țării din Tratatul „Cer Deschis”


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

O nouă recomandare a apărut în instrucțiunile vaccinului "Sputnik V"

3
Conform noii instrucțiuni, vaccinul "Sputnik V" trebuie utilizat cu precauție la persoanele cu tumori maligne. Acest lucru este determinat de lipsa de informații cu privire la efectul preparatului asupra bolilor oncologice.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Se recomandă ca vaccinul "Sputnik V" să fie utilizat cu precauție de către cei care suferă de boli oncologice, întrucât nu există suficiente informații despre efectul preparatului asupra evoluției acestor boli.

"Din cauza lipsei de informații, vaccinarea poate prezenta un risc pentru următoarele grupuri de pacienți: cu boli autoimune (stimularea sistemului imunitar poate duce la o agravare a bolii, în special trebuie examinați cu atenție pacienții cu patologii autoimune, care tind să se dezvolte în stări severe, care pun viața în pericol); cu neoplasme maligne", citează instrucțiunile actualizate agenția de presă RIA Novosti.

Directorul centrului Gamalei, Alexandr Ghințburg, a subliniat într-un comentariu oferit agenției că noua instrucțiune a vaccinului "Sputnik V" nu interzice vaccinarea pacienților cu cancer. Este vorba despre o utilizare atentă, care trebuie efectuată sub supravegherea medicului curant.

"Această formulare nu este legată cu problemele utilizării sigure a vaccinului "Sputnik V", ci se datorează faptului că oncopacienții pot urma diverse cursuri de chimioterapie (inclusiv citostatice puternice) care pot reduce funcția imunitară", a explicat Ghințburg.

Potrivit acestuia, utilizarea vaccinului "Sputnik V" nu poate provoca boli oncologice, dat fiind faptul că se bazează pe platforma dovedită și bine studiată a adenovirusului uman (virusul răcelii obișnuite), spre deosebire de o serie de alte preparate bazate pe adenovirusul cimpanzeului și pe platforma ARN, ale cărei efecte pe termen lung nu au fost analizate.

Oncobolnavii trebuie vaccinați de la caz la caz. Nu merge vorba despre o interdicție completă a utilizării preparatului de către acești pacienți.

"Decizia privind vaccinarea ar trebui luată individual de medicul curant a fiecărui pacient cu oncologie, nu are nimic de-a face cu siguranța vaccinului "Sputnik V" și nu înseamnă interzicerea imunizării acestui grup de pacienți", a subliniat interlocutorul agenției.

"Sputnik V" este primul vaccin înregistrat în lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de către Centrul N.F. Gamalei. Este constituit pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și testată, a cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat vaccinul la mijlocul lunii august 2020. Vaccinul implică introducerea celor două componente la un interval de trei săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
boli oncologice, pacienți, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Tematic
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp


Загрузка...