George Soros

Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit - Noi dezvăluiri

241
(reînnoit 13:10 26.05.2018)
Organizaţia „Best for Britain", care este pro-UE şi anti-Brexit, va lansa o campanie, finanțată în mare parte de Soros, pentru împiedicarea retragerii Regatului Unit din bloc, scrie presa britanică.

BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik, Doina Crainic. Miliardarul globalist George Soros a fost adesea acuzat de amestecul în procesele democratice și treburile interne ale mai multor state prin intermediul organizațiilor sale nonguvernamentale (ONG-uri), pentru a-și pune în aplicare agenda privind imigraţia.

Organizaţia „Best for Britain", care este pro-UE şi anti-Brexit, intenționează să lanseze o campanie, finanțată în mare măsură de Soros, pentru împiedicarea retragerii Regatului Unit din bloc, potrivit informaţiilor dintr-un dosar „scurs" în presă, publicat ieri de ziarul britanic Daily Mail.

Ziarul anunță că organizaţia va lansa o campanie care va dura șase luni, ale cărei costuri se ridică la 5,6 milioane de lire sterline (în jur de 7,5 milioane dolari) pentru a submina și împiedica procesul Brexit.

Soros va acorda o mare parte din finanțarea necesară pentru campanie, se dezvăluie în dosar.

În plus, dosarul de 26 de pagini „scurs" în presă, care scoate la iveală strategia de campanie, mai dezvăluie că se va urmări convingerea deputaţilor să voteze împotriva oricărui acord de ieșire propus de premierul Theresa May.

„Nu ne-am ascuns niciodată agenda. Scopul nostru ca organizație este acela de a împiedica Brexitul în mod democratic", a declarat pentru Daily Mail un purtător de cuvânt al organizaţiei.

În campanie se va susţine ideea că ieşirea din UE ar putea pune „în primejdie securitatea națională" a Marii Britanii și că Brexit este de vină pentru reducerea fondurilor pentru consiliile locale.

Parlamentarul și fostul ministru Owen Paterson a criticat aspru încercarea lui George Soros de a menține Marea Britanie blocată în UE.

„Planul cinic de a manipula alegătorii britanici și de a împiedica Brexit a fost acum dat la iveală. Votanții din întreaga ţară vor fi dezgustați să afle că George Soros crede că își poate cheltui averea pentru a determina direcția țării noastre măreţe. Colegii mei din parlament, indiferent că sunt pro sau contra rămânerii [în UE], trebuie să denunțe această încercare obraznică de a submina democrația noastră", a declarat Owen Paterson pentru Daily Mail.

George Soros a donat grămezi de bani pentru „Best for Britain", pe lângă alte organizaţii similare care au primit finanţare prin intermediul ONG-ului Fundația pentru o Societate Deschisă, ceea ce a atras critici dure pentru încercarea sa de a interveni în procesele democratice pentru a-şi pune în aplicare agenda personală și a-şi urmări interesele de afaceri.

De asemenea, Soros a fost acuzat de amestecul în alegerile parlamentare din Ungaria de luna trecută, Budapesta susţinând că miliardarul a angajat peste 2.000 de persoane pentru „amestecul" în alegeri.

Schimbare de macaz: Londra va convinge țări candidate să adere la UE>>>

În iunie, guvernul ungar urmează să prezinte Parlamentului un proiect de lege care prevede împiedicarea organizațiilor nonguvernamentale pro-imigraţie ale lui Soros să activeze în țară.

241
Tagurile:
democratie, amestec, miliardar, globalist, Brexit, Uniunea Europeana, ONG, George Soros, Anglia
Tematic
Brexit, întorsătură de situaţie: Amânare „pe termen nedefinit” a ieşirii din UE
Brexit dur? Bruxellesul nu agreează ultimele inițiative ale Londrei
Medicina

Purtarea obligatorie a două măști în această țară UE din 25 februarie

100
(reînnoit 10:06 24.02.2021)
Potrivit șefului Ministerului Sănătății, Jan Blatny, acest lucru este din cauza răspândirii tulpinii britanice de coronavirus. Noua cerință se va aplica, în special, în magazine, spitale, transportul public și stații.

Cehii sunt obligați să poarte fie respiratoare, fie nanomăști, fie două măști medicale simultan în locuri aglomerate din 25 februarie.

Potrivit șefului Ministerului Sănătății, Jan Blatny, acest lucru este din cauza răspândirii tulpinii britanice de coronavirus. Noua cerință se va aplica, în special, în magazine, spitale, transportul public și stații.

„În toate aceste locuri, cetățenii vor trebui să aibă un aparat de respirat de tip FFP2 sau o nanomască sau două măști chirurgicale în același timp”, a spus Blatny.

Potrivit acestuia, Cabinetul nu a luat în considerare încă problema compensării monetare pentru categoriile social-vulnerabile. Economiștii estimează că aparatele respiratorii, dintre care majoritatea sunt de unică folosință, ar putea costa o familie de patru persoane 2000 de crone (aproximativ 93 USD) pe lună.

În ultimele zile, după știrea intenției guvernului de a introduce purtarea obligatorie a aparatelor respiratorii, acestea sunt cumpărate până la epuizare atât în ​​farmacii, cât și în magazine în fiecare zi până la prânz. Cele mai ieftine aparate respiratorii sunt aproape complet epuizate în magazinele online.

Medicii se tem că mulți, de dragul economiei banilor, vor folosi un respirator mult timp, ceea ce îl va transforma practic într-o sursă suplimentară de infecție.

În Republica Cehă a fost introdus un regim de urgență, de la ora 21.00 la ora 5.00 nu se iese afară. Trei districte - Cheb și Sokolov în vest și Trutnov în est - sunt închise pentru intrare și ieșire, unde numărul pacienților cu COVID-19 este de trei până la patru ori mai mare decât media națională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
Cehia, mască
Tematic
OMS spine când se va încheia pandemia


Загрузка...
Sputnik V

Tot mai multe țări aprobă vaccinul rusesc ”Sputnik V”

47
(reînnoit 09:38 24.02.2021)
O nouă țară din America de Sud aprobă vaccinul rusesc ”Sputnik V”, devenind a 33-a țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc pentru a combate epidemia de Covid-19 pe teritoriul său.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Ministerul Sănătății din Republica Cooperatistă Guyana a aprobat vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva noului coronavirus, a anunțat Fondul rus de Investiții Directe (RFPI).

Statele latino-americane manifestă un interes tot mai ridicat pentru vaccinul Sputnik V, iar astăzi putem anunța aprobarea medicamentului de către Guyana”, a anunţat directorul RFPI Kirill Dmitriev.

Potrivit Fondului rus de Investiții Directe, validarea vaccinului s-a făcut prin procedura de autorizare pentru utilizare de urgență (EUA). Guyana devine astfel a 33-a țară care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc ”Sputnik V”.

Dmitriev a anunțat de asemenea că vaccinului ”Sputnik V” a fost aprobat în Kirghizia, aceasta devenind astfel cea de a patra țară din Asia Centrală unde a fost înregistrat preparatul rusesc.

Anterior, Fondul a anunțat sosirea în Mexic a primelor 200.000 de doze de ”Sputnik V”. În același timp, Republica Islamică Iran și-a anunţat intenția de a fabrica peste 40 de milioane de doze pe an în producție comună cu Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Sondaj: Majoritatea moldovenilor sunt împotriva vaccinului anti-COVID-19
Putin: Este nevoie de unirea eforturilor pentru producerea vaccinurilor


Загрузка...
Bancnote, valute

Cât costă euro și dolarul: Cursul valutar BNM din 25 februarie

0
(reînnoit 21:13 24.02.2021)
Leul moldovenesc se apreciază în cotațiile oficiale în raport cu toate principalele valute de referință, cu excepția rublei, care urcă ușor. Dolarul a pierdut 5 bani, iar prețul euro a scăzut cu 3 bani. 

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 24 februarie, un dolar american este cotat cu 17,48 lei, un euro – cu 21,27 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62,56 bani, un leu românesc – cu 4,36 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,78 bani. 

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 25 februarie 2021
© Screenshot / BNM
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 25 februarie 2021

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

În luna ianuarie 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 93,7% (105,6% în luna decembrie 2020). În prima lună a anului curent, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 75,2 milioane USD (-30,0%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici - cu 49,9 milioane USD (-21,0%).

La sfârșitul lunii ianuarie, rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde 763 de milioane 780 de mii de dolari americani (3 763,78 mil. dolari SUA).

BNM a informat săptămâna aceasta că, în ianuarie 2021, leul moldovenesc s-a depreciat cu 0,5% în raport cu dolarul SUA”.

Ritmul anual al inflaţiei a fost de 0,22% în ianuarie 2021, potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Este o rată a inflației la un nivel fără precedent de redus, în scădere față de decembrie 2020, când a constituit 0,39%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM
Tematic
Scădere la ambele capitole: Cât a exportat și cât a importat Moldova în 2020 – expert
Cine decide prețul euro și dolarului în Moldova – explicația expertului
Mare țeapă! Banii moldovenilor sunt folosiți de alții


Загрузка...