Președintele Turciei, Tayyip Erdogan

Noi sancțiuni împotriva Rusiei și declarația lui Erdogan

325
(reînnoit 12:32 18.05.2018)
Președintele SUA, Donald Trump, vrea noi sancțini împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a acuzat ONU de incapacitatea de a soluționa problemele de importanță internațională. Declarația a fost făcută pe fundalul inacțiunii ONU după ciocnirile produse în Fâșia Gaza, în care au murit zeci de palestinieni.

Potrivit lui Erdogan, organizația nu mai are nici un rost. Președintele Turciei consideră că comunitatea internațională face uz de duble standarde față de încălcarea drepturilor și libertăților palestinienilor, menționează RIA Novosti.

Noi Sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele SUA, Donald Trump, l-a însărcinat pe secretarul de stat Mike Pompeo să pregătească un set de propuneri privind măsurile față de Rusia în legătură cu presupusa încălcare de către Moscova a Acordului cu privire la lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune, a comunicat Casa Albă.

Aceste măsuri sunt solicitate de către Congres ca să fie incluse în bugetul militar pe anul 2018. Pompeo trebuie să pregătească propunerile împreună cu ministerele de Finanțe, Apărării, Comerțului, precum și cu directorul Serviciului Național de Informații.

Congresul i-a cerut președintelui să prezinte un raport care trebuie să conțină planul „măsurilor" împotriva cinovnicilor ruși care ar putea fi implicați în încălcarea Acordului, inclusiv posibila introducere a sancțiunilor și a interzicerii contactelor privind achiziționările bugetare ale SUA, informează RIA Novosti.

325
Tagurile:
declarația lui Erdogan, sancțiuni împotriva Rusiei, ONU, Mike Pompeo, Tayyip Erdogan, Donald Trump, Turcia, Rusia, SUA
Tematic
SUA: Sancțiuni împotriva întreprinderilor rusești din sectorul apărării
Economia Germaniei, amenințată de sancțiunile antirusești impuse de SUA


Загрузка...