Flagul Palestinei

Palestina își recheamă ambasadorii din mai multe țări Europene

78
(reînnoit 18:16 16.05.2018)
Palestina a decis să-și recheamă ambasadorii din mai multe țări ale Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Palestina își recheamă ambasadorul de la București, anunță Ministerul palestinian de Externe. De asemenea, aceeași decizie a fost luată de autoritatea de la Ramallah în raport cu reprezentanții săi diplomatici în Ungaria, Austria și Cehia.

”Ministerul Afacerilor Externe își va rechema ambasadorii din România, Cehia, Ungaria și Austria pentru consultații", anunță instituția într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Decizia a fost motivată de prezența diplomaților celor patru state la festivitățile de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, recunoscând în acest fel statutul Ierusalimului de capitală a Israelului.

Mai devreme, Palestina a anunțat că își retrage ambasadorul din SUA drept răspuns la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe 14 mai, România, Ungaria și Cehia au blocat un proiect de declarație al Serviciului European de Acțiune Externă, inițiat de Franța, în care UE urma să adopte o poziție comună în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

78
Tagurile:
mutarea ambasadei, anunt, rechemare, ambasadori, Romania, Cehia, Palestina, Austria, Ungaria, SUA
Tematic
Dezastru în Israel - zeci de morți, mii de răniți, Erdogan intervine puternic!
"Sultanul" Erdogan îl face praf pe Netanyahu, mesaj extrem de dur și pentru SUA


Загрузка...