Casa Albă, SUA

SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei

84
(reînnoit 13:36 13.05.2018)
Casa Albă acuză Iranul de atacuri asupra cetățenilor statului evreu, după ce Israelul a atacat cu rachete teritoriul Siriei, provocând cel puțin trei decese.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. SUA acuză Iranul într-un comunicat al Casei Albe de atac asupra pozițiilor trupelor israeliene în regiunea Înălțimilor Golan.

"SUA condamnă atacurile provocatoare cu rachete din Siria ale regimului iranian asupra cetățenilor Israelului. Susținem deplin dreptul Israelului la apărare", se spune în comunicat.

Corpul Gărzilor Revoluționare Iraniene (CGRI) poartă toată responsabilitate pentru consecințele acțiunilor sale iresponsabile.

”Îndemnăm, CGRI și luptătorii din subordinea lor, inclusiv Hezbollah, să nu mai participe în viitor la acțiuni provocatoare”, a declarat serviciul de presă al Casei Albe.

În același timp, Statele Unite solicită tuturor națiunilor să se convingă de faptul că "acțiunile regimului iranian reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii și stabilității internaționale".

Reacţia Rusiei la decizia lui Trump de a se retrage din acordul cu Iranul>>>

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că în dimineața de 10 mai, între orele 1:45 și 3:45, sub pretextul unor lovituri din partea formațiunilor iraniene care au țintit pozițiile israeliene în regiunea Înălțimilor Golan, statul evreu a efectuat o serie de atacuri asupra teritoriului Siriei.

84
Tagurile:
pozitie, acuzare, rachete, regiune, trupe, Atacuri, Casa Alba, Hezbollah, Siria, Iran, Israel, SUA
Tematic
SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul și reiau sancțiunile


Загрузка...