Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Actuala ordine mondială nu are niciun viitor

118
(reînnoit 09:16 09.05.2018)
Președintele Turciei a condamnat fățărnicia organizațiilor internaționale și a îndemnat la reformarea ONU.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că reformarea Organizației Națiunilor Unite este una inevitabilă, potrivit agenției de știri Anadolu.

O astfel de poziție șeful statului turc a exprimat-o în timpul ceremoniei de decernare a premiului internaționale pentru pace "Ramura de măslin".

"Ipocrizia comunității internaționale și fățărnicia organizațiilor internaționale, cărora le revine sarcina de asigurare a păcii și securității în lume au ajuns la niște proporții în care nu mai pot fi ascunse atitudinile părtinitoare", a declarat Erdogan, menționând că pledează pentru o reformare a ONU.

Liderul turc a adăugat că sistemul internațional, care ia în considerare interesele celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, nu are niciun viitor. În opinia lui, reformarea ONU este inevitabilă.

Rusia și Turcia ar putea fi o alternativă la promisiunile făcute de UE Republicii Moldova>>>

Anterior, secretarul general al ONU, António Guterres, a recunoscut existența unor probleme structurale la Consiliul de Securitate. El a adăugat că acest organ nu mai reflectă raportul de forțe din lume și nu mai corespunde realităților de azi.

118
Tagurile:
pozitie, declaratie, reformare, lider, seful statului, Recep Tayyip Erdogan, Turcia
Tematic
Holodkov: De ce Turcia și-a retras rezervele de aur din SUA
Moldovenii vor putea merge la mare în Turcia cu buletinul de identitate


Загрузка...