Brexit

Brexit: UE și Marea Britanie - o nouă etapă în procesul de negocieri

147
(reînnoit 00:14 06.05.2018)
Reprezentanții Uniunii Europene și a Marii Britanii au convenit tematica negocierilor de mai departe - subiectele care urmează a fi dezbătute au fost împărțite în patru compartimente.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Repartizarea pe blocuri poartă, deocamdată, un caracter prealabil, a declarat un reprezentant al Comisiei Europene, citat de RIA Novosti.

”Tematica a fost stabilită de comun acord în cadrul rundei de negocieri din perioada 2-4 mai pentru structurarea întâlnirilor ulterioare”, au anunțat membrii grupului de lucru pentru pregătirea și desfășurarea negocierilor printr-un comunicat.

Primul bloc de probleme ține de relațiile de viitor dintre Statele membre și Regatul Unit al Marii Britanii, inclusiv de procesul de soluționare a eventualelor litigii.

În cel de-al doilea bloc vor fi discutate chestiuni privind cooperarea economică, problemele financiare și vamale, energetica și transport.

Urmează subiectele legate de securitate și apărare, iar în cel de-al patrulea, au fost trecute prtotecția de date, inovarea, știința și cultura.

Precizăm că pe 30 aprilie, Camera Lorzilor a votat o moțiune care este menită să îl determine pe premierul britanic Theresa May să dea Parlamentului mai multă putere în negocierile cu privire la Brexit și la termenii privind retragerea Marii Britanii din UE.

Parlamentul va avea efectiv puterea de a bloca ieșirea din UE a Regatului Unit, putând să-l forțeze pe prim-ministru să revină pe termen nelimitat la negocierile cu UE, pe lângă puterea de a respinge propunerea privind un Brexit „dur".

147
Tagurile:
o noua etapa, BREXIT, proces, negocieri, Marea Britanie, UE
Тема:
Start Brexit - Marea Britanie a declanșat procedura ieșirii din UE (42)
Tematic
Brexit, întorsătură de situaţie: Amânare „pe termen nedefinit” a ieşirii din UE
Brexit dur? Bruxellesul nu agreează ultimele inițiative ale Londrei
Brexit, schimbare de macaz: UE refuză un acord dacă Londra nu acceptă condițiile
Brexit, o nouă analiză: Cum vor fi afectate nivelul de trai, salariile și prețurile


Загрузка...