Depunere de flori la memorialul ostașilor sovietici de la Brașov

La Brașov a fost intonat imnul Rusiei

152
(reînnoit 13:38 05.05.2018)
La Brașov a avut loc o ceremonie de comemorare a ostașilor sovietici căzuți pe teritoriul României.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Cu ocazia victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, pe 3 mai, în orașul Brașov a avut loc o ceremonie festivă de depunere a coroanelor la cimitirul ostașilor sovietici, anunță Ministerul Apărării al Federației Ruse.

La festivitate a participat șeful reprezentanței organizației ruse pentru cimitire și memoriale rusești din străinătate din România, Aleksander Șapovalov, primarul Brașovului, reprezentanței garnizoanei militare și a Forului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

În timpul evenimentului au fost intonate imnurile României și Federației Ruse.

Poliția militară și poliția locală a asigura ordinea publică în perioada desfășurării festivității.

Starea cimitirului sovietic este bună, se menționează în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova, iar administrația orașului Brașov asigură îngrijirea general și acordă susținere tehnică memorialului.

Cimitirul sovietic reprezintă un teren de 90x50 metri, fiind împrejmuit cu un gard de beton. În memorial este instalat un obelisc cu o înălțime de 6 metri, o plită memorială cu numele a 21 ostași, 30 de morminte comune și 216 morminte individuale.

Pe obelisc se află o inscripție în limba română, rusă și maghiară: "Glorie eternă ostașilor Armatei Sovietice, care și-au dat viața în lupta pentru eliberarea omenirii de sclavia fascistă".

În anul 2017, la cimitirul militar din Brașov au fost efectuate de reconstrucție și instalate plăci comemorative pentru 422 de ostași sovietici căzuți în România, mormintele cărora au fost identificate de reprezentanții autorităților ruse. În total, la cimitirul de la Brașov sunt înhumați 540 de militari sovietici.

Reprezentanții părții ruse au adus mulțumiri administrației orașului și reprezentanților garnizoanei militare pentru organizarea evenimentului.

152
Tagurile:
Al Doilea Razboi Mondial, eveniment, imn, festivitate, ceremonie, Brasov, Romania
Tematic
Zaharova: În data de 9 mai, în toată lumea, vor acea loc un șir de acțiun


Загрузка...