Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu

După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin

214
(reînnoit 19:07 01.05.2018)
După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu l-a telefonat pe Putin, a anunţat prim-ministrul israelian pe contul său de Twitter.

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu s-au întreţinut la telefon luni, după ce premierul israelian a anunțat că Israelul are "dovezi concludente" despre un program secret iranian de a se dota cu arma nucleară. Cei doi lideri au convenit să se întâlnească cât mai curând posibil, menţionează Benjamin Netanyahu pe contul oficial de Twitter.

Kim Jong-un et Moon Jae-in sur la ligne de démarcation militaire qui divise la péninsule coréenne
© REUTERS / Korea Summit Press Pool/Pool via Reuters

În această convorbire telefonică, Vladimir Putin a reamintit poziția Federației Ruse că acordul nuclear iranian trebuie respectat cu strictețe de către toate părțile, potrivit informațiilor comunicate de serviciul de presă al Kremlinului.

Conform Kremlinului, conversația a avut loc la inițiativa israeliană:

"Având în vedere declarația prim-ministrului israelian de astăzi [de luni — nota red.], au discutat planul comun de acțiune privind programul nuclear iranian".

De asemenea, cei doi lideri au făcut schimb de opinii cu privire la situația din Orientul Mijlociu, în general, și, în special, în ceea ce privește evoluțiile din Siria.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seara că țara sa are noi "dovezi concludente" privind programul secret iranian de a se dota cu arme nucleare.

Premierul israelian a acuzat, de asemenea, Iranul că a mințit spunând că nu a desfășurat niciodată un program nuclear în scopuri militare.

214
Tagurile:
acuzatii, iran, putin, netanyahu, program nuclear, Kremlin, Orientul Mijlociu, Siria


Загрузка...