Un père et un fils

Tragic: Copilul condamnat la moarte de statul britanic s-a stins noaptea trecută

553
(reînnoit 20:52 28.04.2018)
Copilul de nici doi ani, Alfie Evans, căruia instanțele de judecată britanice i-au refuzat dreptul de a urma un tratament în Italia, a murit noaptea trecută.

CHIŞINĂU, 28 apr — Sputnik. Copilul din Marea Britanie, Alfie Evans, care era grav bolnav însă justiția britanică nu i-a permis deplasarea în Italia pentru tratament, a murit în spitalul din Liverpool. Anunțul a fost făcut de părinții acestuia.

Anterior, câteva instanțe de judecată, inclusiv Curtea de Apel, a hotărât că Alfie Evans nu poate fi transportat la spitalul din Roma. Medicii italieni declaraseră că sunt dispuși să se ocupe de tratamentul micuțului. Băiețelul de un an şi 11 luni suferea de o boală neurologică degenerativă. De peste un an, acesta era conectat la aparatele de menținere artificială a vieții. Medicii britanici au constatat că viața copilului nu poate fi salvată și, prin decizia din 23 aprilie a instanței de judecată, acesta a fost deconectat de la aparate. Totuși, el a încercat să respire de sine stătător, timp de cinci zile.

"Micuțul ne-a părăsit în această noapte, la 2:30. Avem inimile frânte. Vă mulțumim tuturor pentru susținere", au scris părinții pe Facebook.

O istorie similar a avut loc în Marea Britanie în anul 2017. Atunci, instanța a decis deconectarea de la aparatele a lui Charlie Gard, băiatul care suferea de sindromul de epuizare a ADN-ului mitochondrial. În ciuda intervențiilor în favoarea salvării copilului din partea papei Francisc și președintelui SUA, Donald Trump, Charlie a decedat.

553
Tagurile:
justitia britanica, Alfie Evans, grav bolnav, tratament, Italia, condamnat, decedat, copil, Marea Britanie
Tematic
Nenorocire la Floreşti: Un copil a fost transportat în stare gravă la Chişinău - Video
A omorât un copil, dar nu va sta niciun an după gratii


Загрузка...