Berlin

Sancțiuni antirusești? Germania este îngrijorată

223
(reînnoit 22:26 21.04.2018)
Germania va face publică poziția sa în legătură cu restricțiile față de Rusia impuse de Washington.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Berlinul intenționează să-și exprime îngrijorarea în legătură cu sancțiunile SUA împotriva Rusiei. O astfel de declarație a fost făcută de purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

"Vom fi acolo unde sunt afectate interesele companiilor germane, a industriei germane, vom desemna pozițiile noastre la toate nivelurile de lucru, pentru a indica foarte clar de ce aspecte suntem îngrijorați și vedem niște efecte nedorite", a spus el.

Anterior, ministerul Economiei al Germaniei intenționează să studieze impactul negativ al noului pachet de sancțiuni a SUA pentru companiile germane.

Mai devreme, presa a scris că oficialitățile Germaniei intenționează să roage Washingtonului să scutească întreprinderile și corporațiile germane de o participare la sancțiunile antirusești.

Inițiatorii acestei solicitări sunt giganții industriali, în special Siemens, Daimler și Volkswagen, care nu vor să devină victimele relațiilor proaste între Moscova și Washington. Noile sancțiuni le-ar putea aduce prejudicii de milioane de euro.

Reacția Rusiei, după ce SUA au decis să impună noi sancțiuni>>>

La începutul lunii aprilie, SUA au introdus noi măsuri restrictive împotriva Rusiei. Lista a fost completată cu numele a câtorva oameni de afaceri ruși și companiile cu care aceștia au vreo tangență.

223
Tagurile:
ingrijorare, sanctiuni, companii, guvern, industrie, Washington, Berlin, Moscova, Rusia, SUA, Germania
Tematic
Două rachete de croazieră americane au ajuns în Rusia
Rogozin: Rusia ar putea sista livrarea motoarelor de rachetă către SUA
Ce sancțiuni economice ar putea adopta Rusia împotriva SUA
Rusia: SUA creează laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor noastre
Ambasadorul rus la ONU, declarație șocantă despre un posibil război între Rusia şi SUA


Загрузка...