Elena Udrea

Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica

484
(reînnoit 19:31 18.04.2018)
Scandal uriaş la Ministerul Afacerilor de Externe. Instituţia nu ştia că protejata lui Băsescu ar fi primit statut de refugiat politic.

BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Elena Udrea provoacă un nou scandal, după cel privind statutul său de refugiat politic în Costa Rica, acolo unde se află împreună cu prietena sa de cumpărături la Paris, Alina Bica. Ambele au condamnări, în primă instanţă, cu executare.

De data aceasta, însă, Elena Udrea a făcut-o lată. Şi nu este vorba despre inimi frânte, ci de cariere distruse. Mai precis, ambasadorul român în Costa Rica a fost demis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, Decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, conform Administraţiei Prezidenţiale.

 Acesta fusese acreditat or extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, Ion Vîlcu a fost acreditat şi în celelalte state.

Reamintim că, în urmă cu cinci zile, avocatul Elenei Udrea le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că aceasta a obţinut statutul de refugiat politic în Costa Rica. Declaraţia a fost făcută în ziua în care se judeca ultimul termen în Dosarul „Gala Bute".

Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria>>>

În primă instanţă, Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

484
Tagurile:
Alina Bica, refugiat politic, scandal, victima, condamnare, ambasador, Ministerul Afacerilor de Externe, Elena Udrea, Costa Rica, Bucuresti, Romania
Tematic
Anunț important făcut de Traian Băsescu, chiar cu puțin timp în urmă
Activitatea lui Băsescu în Moldova creează un precedent negativ. Care vor fi consecințele
Familia Băsescu, rușine cumplită - încă trei ani de pușcărie, sentință definitivă


Загрузка...