Birou Vamal Albița, România

Schimbări majore la Punctul Vamal Albiţa: Șoferii trebuie știe asta

3450
(reînnoit 11:05 17.04.2018)
Conducătorii auto care vor traversa frontiera cu România prin Vama Albița vor avea parte de o mare surpriză în zilele apropiate.

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. În câteva zile, ar putea începe lucrările de asfaltare în Punctul Vamal Albiţa. Totodată, există și un proiect de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene, printr-un program operaţional comun al României și Republicii Moldova.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, un protocol privind reabilitarea carosabilului din Punctul Vamal Albiţa a fost semnat luni, la Bucureşti.

Starea deplorabilă a celor 11 benzi (6 pentru maşini mari şi 5 pentru turisme), cu o lungime totală de 4 km, a fost în ultimii ani subiectul nemulţumirilor călătorilor şi conducătorilor auto — dar şi al nenumăratelor relatări în mass-media.

Sursa menționează că directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Marian Bosianu, a confirmat că o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 mp din perimetrul Vămii Albiţa urmează să fie predată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

De altfel, administrația Direcției consideră că lucrările de reabilitare ar putea fi încheiate în două-trei săptămâni. Astfel, va fi asigurat un tranzit mai liniştit pentru cei care trec granița.

Sursa mai precizează că un alt proiect, cel de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene — printr-un program operaţional comun cu Republica Moldova, se află acum în stadiul evaluării documentaţiei depuse odată cu cererea de finanţare.

3450
Tagurile:
11 benzi, asfaltare, reabilitare carosabil, Punctul Vamal Albita, soferi, fonduri europene, modernizare, Romania
Tematic
Din data de 1 septembrie, atenție mare la cum vă purtați în zonele de control vamal
Intră în vigoare noile reguli de angajare în Serviciul Vamal


Загрузка...