atac american cu rachete asupra Damaskului

Președintele rus Vladimir Putin este informat operativ despre situația din Siria

323
(reînnoit 10:46 14.04.2018)
Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, îi raportează șefului statului rus, Vladimir Putin, toată informația operativă venită din Siria.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, îi raportează președintelui rus, Vladimir Putin, toată informația operativă din Siria, se spune într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, în această dimineață, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” pe teritoriul Siriei.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra țintelor militare și civile de pe teritoriul Siriei. 

SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața, ora Republicii Moldova.

Președintele american Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze. 

Premierul britanic Theresa May a declarat, la rândul său, că a autorizat forțelor armate britanice să efectueze lovituri coordonate și orientate pentru a ”distruge armele chimice ale regimului sirian și a descuraja utilizarea lor”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice”.


323
Tagurile:
atac cu rachete, Siria, Putin, SUA, Rusia
Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)
Tematic
SUA și aliații lor NATO au atacat Siria
Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria. Iată motivul


Загрузка...