Atac militar al SUA în Siria

SUA și aliații au lansat peste o sută de rachete în această dimineață în Siria

608
(reînnoit 07:34 15.04.2018)
Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul SUA, Marii Britanii și Franței a fost efectuat asupra obiectivelor militare și civile de pe teritoriul Siriei.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Ministerul rus al Apărării anunță într-un comunicat de presă că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, în această dimineață, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” pe teritoriul Siriei. 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra obiectivelor militare și civile de pe teritoriul Siriei. 

SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața.

Președintele american Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze. 

Premierul britanic Theresa May a declarat, la rândul său, că a autorizat forțelor armate britanice să efectueze lovituri coordonate și orientate pentru a ”distruge armele chimice ale regimului sirian și a descuraja utilizarea lor”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice”.


608
Tagurile:
nato, sua, razboi, siria, rusia
Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)
Tematic
Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria. Iată motivul
Rusia speră că în Siria nu se va ajunge la confruntări militare
Merkel: Germania nu se va alătura operațiunilor militare din Siria


Загрузка...