Bashar Al-Assad

Președintele Siriei: „Orice acțiuni occidentale vor spori instabilitatea în regiune”

80
(reînnoit 08:45 13.04.2018)
Bashar al-Assad a declarat că orice acțiuni din partea Vestului împotriva Damascului vor conduce la destabilizarea situației în regiune, potrivit Televiziunii de Stat siriene.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. "Cu fiecare victorie obținută pe teren, vocile unor state occidentale sunt în creștere și acțiunile sunt intensificate în încercarea lor de a schimba cursul evenimentelor… aceste voci și orice acțiune posibilă nu vor contribui decât la o creștere a instabilității în regiune, amenințând pacea și securitatea internațională", a spus Assad.

Anterior, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că Rusia trebuie să "fie gata" pentru lansarea de rachete în Siria, în timp ce SUA continuă să afirme că guvernul sirian se află în spatele unui presupus atac chimic de sâmbătă.

Pe 7 aprilie, mai multe instituții media, citând militanți sirieni, au acuzat Damascul că ar fi efectuat un atac cu arme chimice în orașul Douma, situat în estul Ghoutei.

SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla>>>

Ministerul rus de Externe a spus că scopul informațiilor nefondate despre presupusele atacuri chimice a fost acela de a asigura acoperirea teroriștilor și de a justifica folosirea forței militare împotriva președintelui sirian Bashar Assad.

80
Tagurile:
atacuri chimice, militanti, actiuni, regiune, instabilitate, Occident, Twitter, Bashar al-Assad, Donald Trump, Vladimir Putin, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA
Tematic
Trump anunță că va ataca: „Rusia, fii gata!”
Moscova răspunde amenințărilor lui Trump
Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter


Загрузка...