Întrevederea trilaterală Rusia, Turcia, Iran

Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei

70
(reînnoit 20:25 04.04.2018)
Liderii celor trei țări au convenit asupra unei politici comune de susținere a Siriei și poporului ei.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Rusia, Turcia și Iranul consideră că obiectivul strategic comun este înfrângerea teroriștilor în Siria care nu renunță la uneltirile lor, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

"Drept  un obiectiv strategic comun vedem înfrângerea totală a teroriștilor care nu renunță la tentativele lor de destabilizare a situației "în teren", încearcă să împiedice orice proces de restabilire a păcii", a declarat Putin la finalul reuniunii trilaterale de la Ankara.

De asemenea, liderii celor trei state și-au reconfirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.

Siria
© Photo : Press Service of the President of Syria

„Am reușit să ajungem la niște acorduri importante, care au fost definite într-o declarație comună la finalul întrevederii. Voi menționa că în acest document se subliniază angajamentul ferm al Rusiei, Iranului și Turciei de a contribui la consolidarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Arabe Siriene", a declarat Putin.

Liderii au convenit și asupra extinderii cooperării dintre cele trei state în soluționarea problemei din Siria, inclusiv și în cadrul formatului de la Astana, a declarat Putin.

"Am convenit să extindem întregul complex de relații trilaterale în problema siriană. În primul rând, în cadrul procesului de la Astana, care și-a demonstrat eficiența. Anume datorită cooperării strânse între statele-garant — Rusia, Iran și Siria, nivelul violenței în Siria s-a diminuat considerabil", a spus Putin.

Liderii reuniți la Ankara au convenit și asupra acordării unui ajutor umanitar poporului sirian.

"Situația umanitară este oribilă, trebuie să-i ajutăm", a spus liderul iranian Hassan Rohani.

70
Tagurile:
relatii trilaterale, Putin, strategie comuna, Siria, teroristi, Iran, Turcia, Rusia
Tematic
Putin și Erdogan au dat startul construcției centralei nucleare Akkuyu în Turcia


Загрузка...