Polițiști britanici, imagine de arhivă

Londra cedează: Va oferi Moscovei acces la detaliile în cazul Skripal

393
(reînnoit 18:59 18.03.2018)
Marea Britanie face un pas înapoi și afirmă că este dispusă să ofere acces părții ruse la dosarul otrăvirii lui Serghei Skripal și la cel al decesului lui Nikolai Glușkov.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik. Marea Britanie își dorește să investigheze împreună cu partea rusă cazul otrăvirii lui Serghei și Iulia Skripal, precum și circumstanțele decesului lui Nikolai Glușkov, a declarat ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, specificând că Londra este dispusă să ofere accesul Moscovei la detaliile anchetei.

"Ne-am dori să începem o cooperare cu Rusia în această problemă în următoarele zile", a spus șeful diplomației britanice.

Reacții din Duma de Stat
Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse
© Sputnik / Евгений Одиноков

Adjunctul președintelui comisiei pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Dmitryi Novikov, consideră că partea britanică ar trebuie să specifice ce anume ar dori să ofere Moscovei, pentru ca partea rusă să poată evalua situația și să decidă dacă să accepte sau să respingă invitația.

"În cazul în care ei sunt gata să ne ofere anumite materiale, ar trebui să specifice ce anume ei sunt gata să ofere, pentru ca partea rusă, reieșind din acest lucru, să poată aprecia situația, acceptând sau refuzând invitația", a declarat Novikov pentru RIA Novosti.

Parlamentarul a specificat că deocamdată este complicat să dai o apreciere ultimului gest al Londrei.

"Diavolul se ascunde în detalii. În cazul în care ei vor oferi doar propriile concluzii, e o situație, în cazul în care vor oferi întregul lanț, propria investigație, e o altă situație. În acest caz am putea aprecia asta ca o manifestare a unor bune intenții, însă ar trebui să fim mai atenți", a explicat acesta.

393
Tagurile:
cedeaza, detalii, dosar, Serghei Skripal, Moscova, Marea Britanie
Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
Tematic
Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal
Legătura dintre Skripal, Salisbury și depozitul de arme chimice din Europa
Serghei Lavrov: Marea Britanie s-a condus de motive neoneste în „dosarul Skripal”
Zaharova: Moscova este gata să investigheze cazul Skripal
Vaccinul ”Sputnik V”

Slovacia ignoră EMA și autorizează vaccinul rusesc ”Sputnik V”

14
(reînnoit 09:17 02.03.2021)
Slovacia este cel de al doilea stat din Uniunea Europeană care a autorizat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Slovacia a autorizat vaccinul rusesc ”Sputnik V”, urmând exemplul Ungariei și ignorând Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), anunță Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI).

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas

“RFPI anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” în Republica Slovacia. Astfel, Slovacia a devenit cea de-a 39 țară din lume și al doilea stat din Uniunea Europeană, care a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V”, a declarat Fondul.

Preparatul a fost autorizat în cadrul unei proceduri de urgență (emergency use authorization, EUA), în baza rezultatelor studiilor clinice ale ”Sputnik V” în Rusia și a unei evaluări multilaterale ale experților din Slovacia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
UE, Autorizare, Vaccinul Sputnik V, Slovacia
Tematic
Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova
Va fi permisă intrarea în Europa "cu un vaccin incorect din punct de vedere politic"?


Загрузка...
Nicolas Sarkozy

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la trei ani de detenție

90
(reînnoit 15:50 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. Este primul șef de stat francez condamnat cu executare.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. El a fost recunoscut vinovat de corupție și trafic de influență, a comunicat reporterul RIA Novosti din sala de judecată.

În acest caz, se punea problema dacă Nicolas Sarkozy a încercat, prin avocatul său Thierry Herzog, să-l ajute pe fostul înalt magistrat Gilbert Azibert să obțină un post în Monaco în schimbul informațiilor care îl priveau în afacerea Bettencourt.

Acuzarea s-a bazat în special pe convorbirile telefonice dintre Sarkozy și Herzog prin intermediul uneu linii telefonice înregistrate pe numele lui Paul Bismuth. Curtea penală a considerat în cele din urmă că s-a încheiat un „pact de corupție” între fostul președinte, acum în vârstă de 66 de ani, Herzog și G. Azibert, fiind condamnați, de asemenea, la trei ani de închisoare, potrivit Sputnik France. 

Procuratura Națională Financiară (PNF) ceruse împotriva fostului preşedinte patru ani de închisoare, inclusiv doi ani pentru faptul că imaginea prezidențială a fost „deteriorată” de acest caz cu „efecte devastatoare”, a considerat Procuratura

Nicolas Sarkozy are la dispoziție zece zile pentru a face apel. Din 17 martie, fostul preşedinte francez va apărea din nou în instanță, de data aceasta în dosarul Bygmalion, sub suspiciunea de finanțări ilegale ale campaniei sale din 2012.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
Franța, condamnat, Nicolas Sarkozy
Tematic
Nicolas Sarkozy a fost reţinut de poliţia din Franța


Загрузка...