Soarele

Soarele nu va mai fi la fel: Astronomii fac prognoze îngrijorătoare

458
(reînnoit 09:49 13.02.2018)
Activitatea solară crește și scade cu o periodicitate de 11 ani

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Potrivit prognozei astronomilor de la universitatea din San Diego, către anul 2050 se așteaptă o scădere bruscă a activității Soarelui, acesta devenind mai rece și mai opac, comunică RIA Novosti.

Savanții consideră că aceste schimbări vor fi rezultatul „marelui minimum" solar care este un fenomen periodic, când câmpul magnetic al Soarelui devine mai slab, formând mai puține pete și iradiind mai puține raze ultraviolete.

Specialiștii au urmărit procesul de iradiere a aștrilor asemănători cu Soarele pe parcursul a 20 de ani și, în baza acestor date, au ajuns la concluzia că Soarele va deveni mai opac spre mijlocul secolului XXI.

Soarele roșu, care i-a înspăimântat pe locuitorii Terrei>>>

Activitatea solară crește și scade cu o periodicitate de 11 ani. Totodată, conform calculelor astronomilor, către anul 2050, temperatura Soarelui poate coborî până la minimul lui Maunder, care a fost înregistrat aproximativ în anii 1645 — 1715. În acea perioadă, potrivit astronomului Edward Walter Maunder, în loc de obișnuitele 40 — 50 de mii de pete solare, s-au format doar 50 de pete.

458
Tagurile:
pete solare, Soarele mai rece, anul 2050, prognoza astronomilor, activitatea solară
Tematic
Savanții în alertă: Cea mai puternică erupție solară din ultimii 12 ani


Загрузка...