Viața după moarte

Viața după moarte: Doctorul care a văzut iadul și a auzit țipetele osândiţilor

1238
(reînnoit 10:11 04.02.2018)
Ca om de știință, medicul Rajiv Parti obişnuia să-i desconsidere pe pacienții care, fiind pe moarte, îi descriau imagini din lumea de dincolo – până când a suferit el însuşi o operație care l-a adus între viaţă şi moarte și a văzut cazanul iadului cu propriii săi ochi.

BUCUREŞTI, 4 feb — Sputnik, Doina Crainic. Fostul anestezist șef de la spitalul Bakersfield Heart din California descrie experienţa cutremurătoare pe care a avut-o în afara corpului, în timp ce se afla în operaţie.

Experienţa prin care a trecut l-a determinat să renunţe la postul pe care-l deţinea, să-și vândă cu un preţ mic posesiunile de lux, printre care vila luxoasă și maşinile scumpe, pentru a duce o viață mai simplă și mai virtuoasă, potrivit express.co.uk.

Simţind că îşi părăsește corpul anesteziat, el a povestit că era foarte înspăimântat şi se întreba ce se va întâmpla cu el, dacă urma să „cutreiere prin veşnicie ca spirit".

„Am zburat până la tavan în timp ce medicii se ocupau cu operaţia. Mă simţeam ca un astronaut care ieşise din costumul său (…). Sentimentul de panică îmi creştea… până când totul a început să se întunece. Mi-am spus ușurat: mă întorc în trup. Apoi m-a cuprins o frică imensă. În dreapta mea auzeam strigăte de durere și suferință. Am fost tras în jos şi am ajuns pe ceva ca un caldarâm în mișcare, la marginea unui canion în flăcări. Fumul îmi umplea nările, dar era şi mirosul dezgustător de carne arsă", povesteşte fostul doctor.

El consideră că se afla pe buza iadului. Povesteşte că a încercat să se întoarcă, dar de fiecare dată când făcea un pas înapoi, o forță nevăzută îl împingea înainte.

„O voce mi-a vorbit telepatic: «Ai dus o viață materialistă și egoistă», a spus aceasta. Ştiam că este adevărat şi îmi era rușine. De-a lungul anilor, mi-am pierdut capacitatea de empatie față de pacienții mei", mărturiseşte Rajiv Parti.

În noua sa carte, dr Parti descrie cum a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2008, iar operația făcută ulterior pentru înlăturarea tumorii a eşuat.

În 2010, la două săptămâni după a cincea operaţie eşuată, medicul, care atunci avea 51 de ani, s-a simţit rău și şi-a recunoscut imediat simptomele — a intrat în șoc septic și ar fi murit dacă nu era imediat tratat. După ce a fost dus în sala de operații, dr Parti spune că-şi aminteşte momentul în care i s-a făcut anestezia — o procedură pe care el însuși o efectuase pe mii de pacienți.

Până în acel moment, privise cu desconsiderare pe pacienţii care susţineau că îşi părăsiseră corpul și observaseră, din afara trupului, modul cum erau operaţi. Acum el însuşi a avut o astfel de experienţă.

El povesteşte că vocea care i-a spus că a dus o viaţă „materialistă şi egoistă", în care nu mai empatiza cu pacienţii săi, i-a amintit de un moment când a dat-o afară din biroul său pe o femeie care plângea, fiind îngrijorată de faptul că soţul ei suferea de cancer în fază terminală.

„În timp ce fumul se înălța și sufletele care ardeau țipau în jurul meu, m-am gândit la posesiunile mele și la cât de lipsite de sens erau acestea. De ce aveam nevoie de toate aceste lucruri? De ce aveam nevoie de o casă atât de mare încât, atunci când eram în părți diferite ale casei, trebuia să comunicăm unii cu alţii prin iPhone?", a afirmat Rajiv Parti.

Disperat, doctorul s-a rugat lui Dumnezeu să îi mai acorde o a doua șansă, în timp ce simţea că este târât către osândă.

Rugăciunile sale au fost auzite şi atunci cineva — pe care dr Parti l-a recunoscut imediat ca fiind tatăl său decedat — l-a apucat de mână și l-a îndepărtat de vârtejul de foc. Apoi s-a trezit înapoi în corpul său, în spital. După experienţa aceasta, fostul medic a publicat o carte despre renașterea sa şi a renunţat la viaţa egoistă dinainte.

În România, a devenit cunoscută povestea unui tânăr care, acum câţiva ani, a fost victima unui accident cumplit şi s-a zbătut între viaţă şi moarte în sala de operaţie. El povesteşte experienţa pe care a avut-o în timp ce se afla în comă, cum a văzut iadul şi Raiul şi cum L-a întâlnit pe Dumnezeu înainte de a se întoarce printre cei vii. Experienţa i-a transformat total viaţa.

Puteţi asculta mărturia acestuia în această înregistrare video:

De asemenea, puteţi afla mai multe despre astfel de experienţe consultând cartea Păr. Serafim Rose, „Sufletul după moarte. Experienţe contemporane «de după moarte» în lumina învăţăturii ortodoxe". Cartea poate fi citită online aici.

1238
Tagurile:
viata egoista, Rajiv Parti, osanditi, anestezist, frica, rugaciune, Iad, doctor, Dumnezeu
Tematic
În SUA o familie cu trei copii va fi congelată
Alberto Fernández

Argentina: Alberto Fernandez s-a vaccinat cu "Sputnik V"

15
(reînnoit 12:49 22.01.2021)
Președintele Argentinei s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc "Sputnik V", a anunțat chiar, fiind citat de presa locală.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Președintele Argentinei, Alberto Fernández, a primit prima doză de vaccin rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V", scrie presa locală, citându-l pe șeful statului.

"Președintele s-a vaccinat în această dimineață la Spitalul Posadas", a raportat publicația Razon pe Twitter.

Însuși Fernández, în vârstă de 61 de ani, a mulțumit pe Twitter Centrului Gamalei pentru munca științifică.

"Astăzi m-am vaccinat cu preparatul "Sputnik V". Mulțumesc <...> celor care au lucrat pentru  livrarea acestui vaccin și întregului personal medical din țara noastră <...>. Vaccinarea ajută la întărirea imunității împotriva coronavirusului. Să facem asta", a scris el.

În ajun, autoritatea argentiniană de reglementare în medicină a aprobat inocularea vaccinului "Sputnik V" persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Înainte de aceasta – din moment ce nu exista o autorizație corespunzătoare – numai medicii și lucrătorii din secțiile de terapie intensivă cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani puteau fi vaccinați.

"Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe. Ministerul Sănătății al Federației Ruse l-a aprobat la începutul lunii august. În decembrie, rușii au început să fie vaccinați cu acest preparat.

"Sputnik V" a fost deja înregistrat în Argentina, Bolivia, Serbia, Ungaria, Algeria, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan și Belarus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, vaccin, Argentina


Загрузка...
Joe Biden

Biden transmite un mesaj crucial Rusiei

1239
(reînnoit 10:06 22.01.2021)
Un mesaj care anunță o decizie crucială pentru următorii ani – și care ridică multe întrebări în privința intențiilor lui Joe Biden nu numai față de Rusia, ci și în legătură cu China.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. O veste extrem de importantă a fost transmisă de la Washington – preşedintele Joe Biden doreşte prelungirea cu cinci ani a tratatului de limitare a armelor nucleare strategice – ”New START” - încheiat între SUA şi Rusia.

Tratatul, în forma actuală, urmează să expire la începutul lui februarie, transmite Russia Today.

Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, care a spus că Biden va căuta să negocieze o prelungire a acordului înainte ca acesta să înceteze în 5 februarie.

”Președintele spus clar de mult timp că tratatul ”New START” este în interesul securității naționale a Statelor Unite și această prelungire are și mai mult sens atunci când relația cu Rusia este contradictorie, așa cum este și în acest moment”, a declarat Psaki, numind acordul ”o ancoră a stabilității strategice” între cele două țări.

Dar, Casa Albă mai transmite un semnal, în același timp: Biden va urmări și o evaluare a informațiilor despre ceea ce Psaki a numit „acțiuni nesăbuite și contradictorii” ale Moscovei.

„Chiar dacă lucrăm cu Rusia pentru a promova interesele SUA, tot așa lucrăm pentru a cere Rusiei să dea socoteală pentru acțiunile sale nesăbuite și contradictorii”, a spus Psaki.

Topol
© Sputnik / Александр Кряжев
De asemenea, Biden va cere comunității de informații pentru evaluarea completă a cazul penetrării cibernetice de la ”SolarWinds” dar și a interferenței rusești în alegerile din 2020, a utilizării armelor chimice împotriva liderului opoziției Alexey Navalny și a pretinselor recompense asupra soldaților americani în Afganistan.

Deci, o întreagă listă de alegații și acuzații care au fost deja dovedite ca false – dar și un aspect contradictoriu: nimic despre introducerea Chinei în acest tratat, cu toate că superputerea de la Răsărit dorea acest lucru.

Cum poate fi interpretată această ”omisiune”? Ca o intenție specială față de China a noii administrații democrat-globaliste?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1239
Tagurile:
Rusia, China, Joe Biden, SUA


Загрузка...
Studenți, instituții superioare de învățământ

Admiterea candidaților moldoveni la universitățile din Rusia: Tot ce trebuie știți

0
(reînnoit 14:01 22.01.2021)
Cei care doresc să studieze în Federația Rusă trebuie să depună dosarele pe un site specializat. Fiecare candidat are dreptul să trimită documentele la șase universități.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Despre începutul campaniei de admitere a cetățenilor moldoveni pe locurile cu finanțare de la buget la universitățile rusești, conform cotelor Rossotrudnichestvo pentru anul universitar 2021/2022, a anunțat șeful biroului reprezentanței organizației în Moldova, Andrei Muraviov.

Potrivit lui, anul acesta cotele nu sunt mai mici decât anul trecut – aproximativ 500.

După cum a explicat Muraviov, abiturienții pot depune documentele pe un site specializat.

"Puteți trimite cererea Dumneavoastră înregistrându-vă pe acest site și încărcând toate documentele necesare în contul Dumneavoastră personal. O listă a acestora din urmă poate fi găsită pe site-ul Rossotrudnichestvo", a explicat Muraviov.

El a menționat că absolvenții moldoveni pot alege dintr-o gamă largă de specialități la diferite niveluri de învățământ.

"Aș dori să fac apel către toți tinerii din Moldova: vă îndemn să urmăriți știrile de pe site-ul nostru. Să aflați despre diferitele programe și oportunități de a studia în Rusia. Educația noastră este foarte solicitată, anul trecut toate cotele au fost completate", a precizat Muraviov.

După cum a explicat el, cei care doresc să fie admiși la universitățile rusești pot alege șase instituții în care ar dori să studieze. Dacă vor fi sau nu examene de admitere depinde de universitatea și specialitatea alese, dar de obicei totul are loc sub forma unui test.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
universitati, Rusia, admitere


Загрузка...